Ministerul Afacerilor Interne
romana engleza
Print

A 34-A REUNIUNE A CONSILIULUI DE ADMINISTRAȚIE BESA

28 noiembrie 2019

O delegație a Inspectoratului General pentru Imigrări condusă de inspectorul general   a  participat, în perioada 25-27 noiembrie a.c.,  la cea de-a  34-a reuniune a Consiliului de Administraţie al Biroului European de Sprijin pentru Azil, care a avut loc în Malta – La Valletta.

Pe agenda de lucru au fost înscrise teme referitoare la situația azilului în UE+, operațiunile BESA desfășurate în Italia, Grecia, Cipru și Malta cu accent pe sprijinul agenției în situațiile migranților sosiți pe Marea Mediterană.

De asemenea, în cadrul întâlnirii au fost prezentate Ghidul BESA privind procedura Dublin – Standarde Operaționale și proiectul de document unic de programareal Agenției pentru perioada 2021-2023.

Participarea la reuniunile Consiliului de Administraţie al BESA constituie o obligaţie ce revine României, ca membru cu drepturi depline al BESA, în concordanţă cu prevederile art. 25 din Regulamentul 439/2010/CE privind înfiinţarea BESA.

Solidaritatea la nivel european constituie un principiu de bază în activitatea Inspectoratului General pentru Imigrări care, în permanenţă, participă cu experţi la misiuni de sprijin operaţional în alte state membre sub egida Biroului European de Sprijin pentru Azil.

BIROUL INFORMARE ȘI RELAȚII PUBLICE

ULTIMA
ORĂ

72 DE POSTURI SCOASE LA CONCURS ÎN CADRUL INSPECTORATULUI GENERAL PENTRU IMIGRĂRI

POLIȚIȘTII DE IMIGRĂRI AU EMIS, ÎN PRIMA JUMĂTATE A ACESTEI LUNI, PESTE 1.700 DE PERMISE DE ȘEDERE PENTRU BENEFICIARII PROTECȚIEI TEMPORARE

Sari la conținut