Ministerul Afacerilor Interne
romana engleza
Print

DOI CETĂȚENI STRĂINI LUAȚI ÎN CUSTODIE PUBLICĂ DE POLIȚIȘTII DE IMIGRĂRI ȘI DOUĂ SOCIETĂȚI COMERCIALE SANCȚIONATE

20 decembrie 2022

Poliţiştii de imigrări din cadrul Direcţiei pentru Imigrări a Municipiului Bucureşti au preluat ieri, doi cetățeni străini de la Inspectoratul General al Poliției de Frontieră, în baza Regulamentului Dublin. Pe linia combaterii muncii ilegale, reprezentanții a două societăți comerciale au fost sancționați contravențional.

La data de 19 decembrie a.c., polițiștii de imigrări din cadrul Direcţiei pentru Imigrări a Municipiului Bucureşti – Serviciul Depistări şi Combaterea Şederii şi Muncii Ilegale a Străinilor au preluat de la Inspectoratul General al Poliției de Frontieră doi bărbați de 19 ani, respectiv 29 de ani, din Maroc și Pakistan, transferați din Suedia în baza Regulamentului Dublin.

Pe numele persoanelor în cauză au fost emise decizii de returnare sub escortă, iar până la îndepărtarea de pe teritoriul țării noastre a fost dispusă măsura de luare în custodie publică, fiind introduși în Centrul de Cazare pentru Străinii Luați în Custodie Publică Otopeni.

De asemenea, la ieșirea din țară va fi instituită măsura interzicerii intrării în România pentru o perioadă de 5 ani, în conformitate cu OUG nr.194/2002 privind regimul străinilor în România, republicată, cu modificările și completările ulterioare.

Totodată, polițiștii de imigrări au finalizat verificările pentru două societăți comerciale, acestea fiind sancționate contravențional cu amendă în valoare de 90.0000 lei, în conformitate cu prevederile O.G. nr. 25/2014 privind încadrarea în muncă și detașarea străinilor pe teritoriul României, cu modificările și completările ulterioare.

Astfel de acțiuni vor continua și în perioada următoare.

BIROUL INFORMARE ȘI RELAȚII PUBLICE

ULTIMA
ORĂ

REZULTATELE OBŢINUTE DE POLIŢIŞTII SERVICIULUI PENTRU IMIGRĂRI AI JUDEŢULUI ALBA, ÎN PRIMUL SEMESTRU AL ACESTUI AN

Sari la conținut