Ministerul Afacerilor Interne
romana engleza
Print

FEMEIE DIN REPUBLICA MOLDOVA, DEPISTATĂ CU ŞEDERE ILEGALĂ ÎN JUDEȚUL MEHEDINȚI

1 septembrie 2021

Poliţiştii Biroului pentru Imigrări al judeţului Mehedinți au depistat o femeie din Republica Moldova, care nu a părăsit teritoriul României la expirarea perioadei de ședere. Pe numele acesteia a fost emisă decizie de returnare prin care este obligată să părăsească țara în 15 zile, și instituit consemnul nominal de nepermiterea intrării pentru o perioadă de 3 luni.

Poliţiştii Inspectoratului General pentru Imigrări – Biroul pentru Imigrări al judeţului Mehedinți au desfăşurat, astăzi, 01 septembrie a.c., o acţiune pe linia prevenirii și combaterii şederii ilegale a cetăţenilor străini, pe raza de competenţă.

Cu această ocazie a fost depistată cu ședere ilegală o femeie în vârstă de 48 de ani, din Republica Moldova, care a intrat legal în România, însă la expirarea dreptului de ședere, conferit de pașaportul biometric, nu a părăsit teritoriul țării noastre.

Ca urmare a celor constatate, pe numele acesteia a fost emisă o decizie de returnare, prin care este obligată să părăsească țara în termen de 15 zile. Totodată, a fost sancționată contravențional cu avertisment în conformitate cu prevederile O.U.G 194/2002 privind regimul străinilor în România, republicată, cu modificările și completările ulterioare, iar la ieșirea din țară va fi  instituit consemnul nominal de nepermiterea intrării în România pentru  o perioadă de 3 luni.

Acțiunile desfășurate de polițiști urmăresc asigurarea ordinii și siguranței cetățeanului prin exercitarea unui control permanent asupra respectării legalității șederii în România a străinilor, precum și combaterea migrației ilegale și a muncii nedeclarate.

Facem apel către toţi cetăţenii străini de pe raza judeţului şi contăm pe respectul dumneavoastră faţă de legislaţia în domeniu, invitându-vă să ne contactaţi pentru orice aspect referitor la aplicarea prevederilor legale, la sediul biroului sau vizitând site-ul public la adresa www.igi.mai.gov.ro.

BIROUL PENTRU IMIGRĂRI  AL JUDEŢULUI MEHEDINŢI

ULTIMA
ORĂ

REZULTATELE OBŢINUTE DE POLIŢIŞTII SERVICIULUI PENTRU IMIGRĂRI AI JUDEŢULUI ALBA, ÎN PRIMUL SEMESTRU AL ACESTUI AN

Sari la conținut