Ministerul Afacerilor Interne
romana engleza
Print

7.600 DE PERMISE DE ȘEDERE EMISE ȘI APROXIMATIV 15.500 DE CERERI PENTRU ELIBERAREA AVIZELOR DE MUNCĂ ÎNREGISTRATE ÎN LUNA OCTOMBRIE DE POLIȚIȘTII DE IMIGRĂRI

4 noiembrie 2022

Ca urmare a aprobării dreptului de ședere, polițiștii de imigrări au emis în luna octombrie a acestui an,  la nivel național, 7.600 de permise de ședere, dintre care 7.089 permise de ședere temporară, 264 pentru străinii cu o formă de protecție și 247 pentru străinii cu drept de ședere pe termen lung.

Informații suplimentare privind acordarea dreptului de ședere în România găsiți accesând următorul link: https://igi.mai.gov.ro/.

De asemenea, în aceeaşi perioadă, au fost înregistrate 15.494 de cereri pentru eliberarea avizelor de angajare în muncă, fiind emise 11.882 de avize de angajare în muncă, pentru diferite categorii de lucrători.

Dintre avizele eliberate, 11.791 au fost pentru lucrătorii permanenți, 54 pentru lucrătorii înalt calificați, 23 pentru cei detaşați, 13 pentru lucrătorii ICT (persoană transferată în cadrul aceleiaşi companii) și un aviz pentru lucrători sezonieri.

Mai multe informaţii în domeniul obținerii avizului puteţi găsi accesând următorul link: https://igi.mai.gov.ro/obtinerea-avizului/.

Pentru eficientizarea procesului de preluare a cererilor Inspectoratul General pentru Imigrări oferă celor interesați posibilitatea transmiterii online a cererii și a documentelor necesare.

Informații suplimentare găsiți accesând următorul link: https://portaligi.mai.gov.ro/portaligi/informatii/tutoriale.

BIROUL INFORMARE ȘI RELAȚII PUBLICE

ULTIMA
ORĂ

INFORMARE PRIVIND VIZA DE LUNGĂ ȘEDERE PENTRU ALTE SCOPURI

Sari la conținut