Ministerul Afacerilor Interne
romana engleza
Print

    13 CETĂȚENI STRĂINI DEPISTAȚI ÎN SITUAȚII ILEGALE ÎN MUNICIPIUL TIMIȘOARA

5 octombrie 2022

 

Poliţiştii de imigrări din cadrul Serviciului pentru Imigrări al Județului Timiș au desfășurat timp de două zile activități specifice de control, pe raza de competență, scopul fiind prevenirea și combaterea șederii și muncii ilegale a cetățenilor străini pe teritoriul României. În urma activităţilor întreprinse, au fost depistați 13 cetăţeni străini, care se aflau în situații ilegale.

Poliţiştii Serviciului pentru Imigrări al Județului Timiș au desfășurat în perioada 4 – 5 octombrie a.c.  acțiuni în cooperare cu Inspectoratul Teritorial al Poliției de Frontieră Timișoara, Inspectoratul de Poliție Județean Timiș, Inspectoratul Județean de Jandarmi Timiș și Gruparea Mobilă de Jandarmi Timișoara, pe linia prevenirii și combaterii șederii și muncii ilegale a cetățenilor străini, pe raza de competenţă.

Astfel, în cadrul activităţilor întreprinse au fost depistaţi în situații ilegale 13 cetățeni străini, cu vârste cuprinse între 22 și 33 de ani, toți bărbați, din Pakistan, Japonia, Marea Britanie, Sri Lanka și Afganistan, care se aflau pe teritoriul țării noastre fără forme legale.

În urma verificărilor efectuate s-a stabilit faptul că 10 cetățeni străini au intrat legal în România, însă nu au respectat scopul pentru care au intrat în țară și nu au efectuat demersurile necesare în vederea reglementării dreptului de ședere în țara noastră, iar 3 cetățeni străini au intrat ilegal.

Ca urmare a celor constatate, poliţiştii de imigrări au dispus returnarea sub escorta pentru 2 cetățeni afgani, fiind dipusă măsura luării în custodie publică și introduși în Centrul de Cazare a Străinilor Luaţi în Custodie Publică din Arad, până la îndepărtarea de pe teritoriul României și instituită măsura interzicerii intrării în țara noastră pentru o perioadă de 5 ani, în conformitate cu O.U.G nr. 194/2002 privind regimul străinilor în România, republicată, cu modificările și completările ulterioare. Un alt cetățean afgan intrat ilegal a solicitat o formă de protecție internatională după depistare, iar pentru 8 cetățeni străini (6 Pakistan, 1 Japonia și 1 Marea Britanie) cu ședere ilegală, au fost emise decizii de returnare cu termen de plecare voluntară în 15 zile.

Totodată, pentru 2 cetățeni străini din Sri Lanka care au solicitat acordarea unei decizii de returnare ca urmare a expirării dreptului de ședere, au fost emise decizii de returnare cu termen de plecare voluntară în termen de 30 de zile, iar în cazul a 2 dintre cetățenii pakistanezi s-a luat măsura revocării vizei de intrare în Romania și s-au emis decizii de returnare cu termen de plecare voluntară în termen de 15 zile.

Controlul permanent asupra legalității șederii în România a străinilor, combaterea migrației ilegale și a muncii nedeclarate sunt acțiunile prioritare ale polițiștilor de imigrări, care contribuie la creșterea gradului de siguranță a cetățeanului.

 BIROUL INFORMARE ȘI RELAȚII PUBLICE         

ULTIMA
ORĂ

TREI STRĂINI AFLAȚI ÎN SITUAȚII ILEGALE DEPISTAȚI DE POLIȚIȘTII DE IMIGRĂRI DIN BUCUREȘTI

Sari la conținut