Ministerul Afacerilor Interne
romana engleza
Print

ÎMBUNĂTĂȚIREA SISTEMULUI NAȚIONAL DE AZIL ȘI MIGRAȚIE

26 martie 2021

Inspectoratul General pentru Imigrări continuă demersurile de îmbunătățire a sistemului național de azil și migrație prin achiziționarea a 2 noi autospeciale, destinate gestionării situațiilor de criză sau în cazul producerii unui aflux de migranți la frontiera de stat, în vederea asigurării mobilității necesare înregistrării migranților. Autospecialele au fost achiziționate în cadrul proiectului – “Îmbunătățirea sistemului național de azil și migrație” –  finanțat prin Programul Afaceri Interne din cadrul Mecanismului Financiar Norvegian 2014-2021.

La 24 martie a.c., s-a efectuat recepția a 2 noi autospeciale, marca MAN TGE 3140, destinate muncii operative pe linie de migrație și proceduri de azil, în vederea gestionării situațiilor de criză, în cazul producerii unui aflux de migranți la frontiera de stat și pentru asigurarea mobilității înregistrării migranților pe întreg teritoriul național.

Autospecialele sunt dotate cu echipamente speciale, adaptate și compartimentate corespunzător unei unități mobile, necesare activităților de înregistrare și prelucrare a datelor migranților, în situația producerii unui aflux de migranți, urmând a fi utilizate în centrele integrate.

Cele 2 autospeciale sunt puse la dispoziția centrelor de proceduri și cazare pentru solicitanții de azil și structurilor teritoriale pentru imigrări, ținându-se cont de evoluția fenomenului migraționist din zona de competență și de nevoile operative ale structurilor.

Demersurile privind achiziționarea au fost întreprinse în cadrul proiectului – “Îmbunătățirea sistemului național de azil și migrație” –  finanțat prin Programul Afaceri Interne din cadrul Mecanismului Financiar Norvegian 2014-2021, costul total este de 910.350 lei cu TVA.

Proiectul are ca scop îmbunătățirea sistemului de azil și migrație din România, a modului de lucru și asigurarea capacității necesare pentru managementul situațiilor de criză, contribuind la consolidarea capacității de gestionare operațională a IGI, în conformitate cu prevederile europene privind primirea, înregistrarea și prelucrarea cererilor de protecție internațională sau înregistrarea străinilor cu ședere ilegală.

BIROUL INFORMARE ȘI RELAȚII PUBLICE

ULTIMA
ORĂ

REZULTATELE OBŢINUTE DE POLIŢIŞTII SERVICIULUI PENTRU IMIGRĂRI AI JUDEŢULUI ALBA, ÎN PRIMUL SEMESTRU AL ACESTUI AN

Sari la conținut