Ministerul Afacerilor Interne
romana engleza
Print

ACȚIUNE PE LINIA DEPISTĂRII ȘEDERII ILEGALE A STRĂINILOR ÎN JUDEȚUL ARAD

4 august 2022

Poliţiştii de imigrări din județul Arad, împreună cu polițiști din cadrul Serviciului Teritorial al Poliției de Frontieră Arad, au desfășurat ieri o acțiune de cooperare operativă pe raza județului Arad, având ca scop combaterea șederii ilegale a cetățenilor străini pe teritoriul țării noastre. Nouă cetăţeni străini din Bosnia Herţegovina, au fost identificaţi cu şedere ilegală.

La data de 3 august a.c., polițiștii de imigrări din cadrul Serviciului pentru Imigrări al Județului Arad, împreună cu polițiști din cadrul Serviciului Teritorial al Poliției de Frontieră Arad, au desfășurat o acțiune de cooperare operativă, scopul fiind combaterea șederii ilegale a cetățenilor străini pe teritoriul României.

În urma activităților întreprinse la o societate comercială, din municipiul Arad, au fost identificați cu ședere ilegală în România, nouă cetățeni străini, cu vârste cuprinse între 21 şi 56 de ani, din Bosnia Herţegovina.

Din verificări a reieşit că aceştia au intrat legal în România, însă nu au părăsit teritoriul statului român la expirarea termenului de şedere.

 Cei în cauză au fost sancţionați contravenţional, în conformitate cu prevederile OUG nr.194/2002 privind regimul străinilor în România, republicată, cu modificările și completările ulterioare.

De asemenea, pe numele acestora s-au emis decizii de returnare, cu termen de plecare voluntară de 15 zile, fără a fi dispusă măsura de interzicere a intrării pe teritoriul statului român.

Inspectoratul General pentru Imigrări, continuă organizarea unor astfel de acţiuni privind combaterea şederii şi muncii ilegale, solicitând cetăţenilor străini să acorde interes reglementării legale a dreptului de şedere pe teritoriul României.

BIROUL INFORMARE ȘI RELAȚII PUBLICE

ULTIMA
ORĂ

INFORMARE PRIVIND VIZA DE LUNGĂ ȘEDERE PENTRU ALTE SCOPURI

Sari la conținut