Ministerul Afacerilor Interne
romana engleza
Print

2 CETĂŢENI STRĂINI DEPISTAŢI CU ŞEDERE ILEGALĂ ÎN BUCUREŞTI

1 iulie 2022

Poliţiştii de imigrări din cadrul Direcţiei pentru Imigrări a Municipiului Bucureşti – Serviciul Depistări şi Combaterea Şederii şi Muncii Ilegale a Străinilor, în urma acțiunilor întreprinse au depistat doi cetăţeni străini din Afganistan şi Turcia, care nu au părăsit teritoriul României la expirarea perioadei legale de ședere.

Poliţiştii de imigrări din cadrul Direcţiei pentru Imigrări a Municipiului Bucureşti – Serviciul Depistări şi Combaterea Şederii şi Muncii Ilegale a Străinilor au desfăşurat în data de 30 iunie a.c., o acţiune pe linia combaterii şederii ilegale a străinilor, pe raza de competenţă.

Astfel, în cadrul activităților întreprinse, poliţiştii de imigrări au depistat doi cetăţeni străini din Afganistan şi Turcia, cu vârste cuprinse între 33 şi 40 de ani, cu şedere ilegală.

În urma verificărilor efectuate, s-a constatat faptul că cetățeanul turc nu a părăsit ţara noastră la expirarea perioadei de şedere, acesta fiind sancţionat contravenţional cu amendă în cuantum de 800 lei în conformitate cu prevederile OUG 194/2002 privind regimul străinilor în România. Totodată pe numele acestuia s-a emis decizie de returnare, cu termen de plecare voluntară de 15 zile şi s-a dispus măsura de interzicere a intrării pe teritoriul României pentru o perioadă de 6 luni.

În ceea ce priveşte cetăţeanul afgan, întrucât prezenta risc de sustragere de la părăsirea voluntară a teritoriului României, s-a dispus luarea în custodie publică, străinul fiind introdus în Centrul de Cazare a Străinilor Luaţi în Custodie Publică din Otopeni, până la îndepărtarea de pe teritoriul României.

Inspectoratul General pentru Imigrări, continuă organizarea unor astfel de acţiuni privind combaterea şederii şi muncii ilegale, solicitând cetăţenilor străini să acorde interes reglementării legale a dreptului de şedere pe teritoriul României.

BIROUL INFORMARE ȘI RELAȚII PUBLICE

ULTIMA
ORĂ

INFORMARE PRIVIND VIZA DE LUNGĂ ȘEDERE PENTRU ALTE SCOPURI

Sari la conținut