Ministerul Afacerilor Interne
romana engleza
Print

PROCEDURI SIMPLIFICATE LA CONDIŢIILE GENERALE PENTRU ELIBERAREA AVIZULUI DE ANGAJARE A STRĂINILOR

20 iulie 2018

În conformitate cu OUG 75/2018 pentru modificarea unor acte normative în domeniul protecției mediului și al regimului străinilor, adoptată ieri, 19 iulie a.c., în ședința de Guvern, a fost modificat art.4 alin. (2) lit. d) din OUG 25/2014  privind încadrarea în  muncă a străinilor în România, în sensul stabilirii unui termen de 6 luni ca perioadă în care angajatorul să nu fi fost sancționat, în condițiile în care până la data prezentei ordonanțe era prevăzut un termen de 3 ani de zile.

Termenul de 6 luni reprezintă un termen rezonabil pentru respectarea principiului proporționalității și pentru corectarea unui comportament al operatorului economic.

De asemenea, soluția are în vedere că fluctuația pieței în întreaga Uniune Europeană necesită reacții și adaptări rapide, astfel că factorul timp devine un element determinant în activitatea oricărei companii.

Pentru mai multe detalii privind angajarea străinilor pe teritoriul României accesați pagina web a instituției http://igi.mai.gov.ro/ro/content/munca.

BIROUL  INFORMARE  ŞI  RELAŢII  PUBLICE

ULTIMA
ORĂ

REZULTATE OBȚINUTE DE POLIȚIȘTII DE IMIGRĂRI ÎN ULTIMELE 48 DE ORE

Sari la conținut