Ministerul Afacerilor Interne
romana engleza
Print

SANCȚIUNI DE 18.000 DE LEI PENTRU NERESPECTAREA PREVEDERILOR LEGALE LA ANGAJAREA CETĂŢENILOR STRĂINI

7 septembrie 2018

 În ultimele 24 de ore, în urma acțiunilor întreprinse pe linia prevenirii și combaterii șederii și muncii ilegale a cetățenilor străini, polițiștii de imigrări din municipiul București au aplicat sancțiuni contravenționale în valoare de 18.000 de lei.

Poliţiştii Inspectoratului General pentru Imigrări – Direcția pentru Imigrări a Municipiului București au desfăşurat, în ultimele 24 de ore, mai multe acțiuni proprii pe linia prevenirii și combaterii şederii ilegale și a muncii nedeclarate a cetăţenilor străini, pe raza municipiului București.

Astfel, în cadrul acțiunilor întreprinse, la o societate comercială cu obiect de activitate coafură și alte activități de înfrumusețare, polițiștii au aplicat sancțiuni contravenționale în valoare de 18.000 de lei, pentru nerespectarea prevederilor O.G. nr. 25 din 26 august 2014 privind încadrarea în muncă și detașarea străinilor pe teritoriul României, în cazul a 3 cetățeni străini, 2 bărbați și o femeie, din Maroc, Iordania și Irak.

În urma verificărilor efectuate, s-a constatat faptul că femeia a intrat legal în România, cu  viză de scurtă ședere în scop de afaceri, însă, nu respecta scopul declarat al vizei de intrare și, totodată, desfășura activități lucrative fără forme legale.

Ca urmare a celor constate, polițiștii de imigrări au revocat viza de intrare a acesteia și au emis decizie de returnare sub escortă, fiind îndepărtată de pe teritoriul țării noastre. La ieșirea din țară pe numele său a fost instituit consemnul nominal de nepermitere a intrării în România pentru o perioadă de 6 luni.

Cei doi bărbați erau exceptați de la obținerea avizului de angajare, însă au fost informați cu privire la condițiile de muncă a cetățenilor străini pe teritoriul României, în conformitate cu legislația în vigoare.

Reprezentanții firmei au fost sancționați pentru primirea la muncă a cetățenilor străini fără aviz de angajare, precum și neîndeplinirea obligației angajatorului de a anunța I.G.I. asupra începerii sau încetării contractului de muncă a străinilor.

Controlul permanent asupra respectării legalității șederii în România a străinilor, combaterea migrației ilegale și a muncii nedeclarate rămân acțiunile noastre prioritare, măsuri care contribuie la creșterea gradului de siguranță a cetățeanului.

BIROUL INFORMARE ȘI RELAȚII PUBLICE

ULTIMA
ORĂ

REZULTATE OBȚINUTE DE POLIȚIȘTII DE IMIGRĂRI ÎN ULTIMELE 48 DE ORE

Sari la conținut