Ministerul Afacerilor Interne
romana engleza
Print

ACȚIUNE PENTRU PREVENIREA ȘI COMBATEREA MUNCII ILEGALE A CETĂȚENILOR STRĂINI, ÎN MUNICIPIUL BUCUREȘTI

20 septembrie 2018

În ultimele 24 de ore, în urma acțiunilor întreprinse, polițiștii de imigrări din municipiul București au depistat 8 cetățeni străini în situații ilegale și au aplicat sancțiuni contravenționale în valoare de peste 7.000 de lei pe numele reprezentanților a 2 societăți comerciale, pentru nerespectarea prevederilor privind încadrarea în muncă  a străinilor pe teritoriul României.

Poliţiştii Inspectoratului General pentru Imigrări – Direcția pentru Imigrări a Municipiului București au desfăşurat, în ultimele 24 de ore, mai multe acțiuni proprii pe linia prevenirii și combaterii şederii ilegale și a muncii nedeclarate a cetăţenilor străini, pe raza municipiului București.

Astfel, în urma activităților întreprinse, la două societăți comerciale cu obiect de activitate repararea echipamentelor de comunicații, respectiv comerț cu amănuntul al produselor de cosmetică și parfumerie, polițiștii au depistat, în situații ilegale, cetățeni străini, cu vârste cuprinse între 20 și 40 de ani, din Irak (4), Liban (1), Guineea (1) și Republica Congo (1).         

Urmare a celor constatate, polițiștii de imigrări au aplicat reprezentanților firmelor sancțiuni contravenționale cu amendă în valoare peste 7.000 de lei, pentru neîndeplinirea obligației angajatorului de a anunța I.G.I. asupra începerii sau încetării contractului de muncă a străinilor.

Cetățenii străini, fiind exceptați de la obținerea avizului de muncă, au fost informați cu privire la condițiile în care pot desfășura activități lucrative în România în conformitate cu prevederile O.G. nr. 25 din 26 august 2014 privind încadrarea în muncă și detașarea străinilor pe teritoriul României.

Totodată, în cadrul activităților, polițiștii de imigrări au depistat, cu ședere ilegală, un tânăr de 27 de ani, din Bangladesh. În urma verificărilor efectuate, s-a stabilit că străinul a fost solicitant de azil și nu a părăsit țara la finalizarea procedurii, ca urmare a respingerii cererii.

Acesta a fost luat în custodie publică și introdus în Centrul de Cazare a Străinilor Luați în Custodie Publică din Otopeni până la îndepărtarea sub escortă de pe teritoriul României. La ieșirea din țară, pe numele său va fi introdus consemn de nepermiterea intrării în țară pe o perioadă de 5 ani.

Acţiunile desfăşurate de către poliţişti urmăresc asigurarea ordinii şi siguranţei cetăţeanului prin exercitarea unui control permanent asupra respectării legalităţii şederii în România a străinilor, precum şi combaterea migraţiei ilegale și a muncii nedeclarate. 

BIROUL INFORMARE ȘI RELAȚII PUBLICE

ULTIMA
ORĂ

REZULTATE OBȚINUTE DE POLIȚIȘTII DE IMIGRĂRI ÎN ULTIMELE 48 DE ORE

Sari la conținut