Ministerul Afacerilor Interne
romana engleza
Print

EVALUAREA ACTIVITĂŢII POLIŢIŞTILOR DE IMIGRĂRI DIN IALOMIȚA, ÎN ANUL 2018

21 ianuarie 2019

În cursul anului 2018, poliţiştii Biroului pentru Imigrări al judeţului Ialomița au asigurat managementul şederii și rezidenței pe teritoriul României pentru 515  persoane, dintre care 358 din staţe terţe și 157 de cetăţeni ai UE/SEE/CH. Au fost depistaţi 7 străini în situaţii ilegale şi emise 5 decizii de returnare, iar un cetățean străin a fost condus la Centrul Otopeni în vederea luării în custodie publică până la îndepărtarea de pe teritoriul României. Totodată, poliţiştii de imigrări au aplicat 28 de sancţiuni contravenţionale în valoare de peste 4300 de lei.

Poliţiştii din cadrul Inspectoratului General pentru Imigrări – Biroul pentru Imigrări al județului Ialomița, în cursul anului 2018, au asigurat managementul şederii și rezidenței, pe raza judeţului, pentru 515  persoane dintre care 358 de străini din state terţe, cei mai mulţi din Turcia şi Republica Moldova şi 157 de cetăţeni ai Uniunii Europene/SEE/CH, majoritatea din Italia, Franța, Bulgaria şi Spania.

Principalele scopuri pentru care străinii şi-au stabilit reşedinţa pe teritoriul României sunt: conexe dreptului la unitatea familiei (reîntegirea familiei, membri de familie ai cetaţenilor români, UE sau SEE, studii, angajare în muncă, sau stabilire permanenta pe teritoriul ţării noastre.

Astfel, în ceea ce priveşte admisia în România, în perioada de referinţă au fost primite 15 invitaţii, majoritatea depuse pentru străini din Algeria,Siria, Liban și Nigeria.

De asemenea, au fost solutionate 161 de cereri de prelungirea dreptului de şedere şi au fost emise 172 de permise de şedere dintre care 154 pentru şedere temporară şi 18 pentru şedere pe termen lung. Au fost eliberate 21 de certificate de înregistrare şi o cărte de rezidenţă permanentă.

În aceeaşi perioadă, au fost înregistrate 15 cereri pentru eliberarea avizelor de angajare în muncă,  12 fiind avizate pozitiv și 3 respinse.

Pe linia combaterii şederii ilegale, în perioada de referinţă au fost organizate acţiuni şi  controale cu forţe proprii şi în cooperare cu instituţiile cu atribuţii în domeniu în urma cărora au fost depistaţi  7 străini in situaţii legale. Pentru străinii aflaţi în situaţii ilegale sau care nu mai întruneau condiţiile prevăzute de lege pentru acordarea/prelungirea dreptului de şedere, au fost emise 4 decizii de returnare prin care s-a stabilit obligaţia și termenul pentru plecarea voluntară de pe teritoriul României, 2 străini au fost puși in legalitate fiindu-le interzisă îndepărtarea, iar pentru un străin a fost luată măsura conducerii la Centrul Otopeni în vederea luării în custodie publică până la îndepărtarea de pe teritoriul României.

Totodata, poliţiştii de imigrări au aplicat 28 de sancţiuni contravenţionale în valoare de peste 4300 de lei pentru nerespectarea prevederilor O.U.G. 194/2002 privind regimul străinilor in România republicată, O.U.G. 102/2005 privind libera circulaţie pe teritoriul României a cetăţenilor statelor membre ale UE/SEE/CH şi O.U.G. 25/2014 privind încadrarea in muncă şi detaşarea străinilor pe teritoriul României şi pentru modificarea şi completarea unor acte normative privind regimul străinilor in România.

Controlul permanent asupra respectării legalităţii şederii în România a străinilor, combaterea migraţiei ilegale şi a muncii nedeclarate rămân acţiunile noastre prioritare, măsuri care contribuie la creşterea gradului de siguranţă a cetăţeanului.

Numerele de telefon ale Biroului pentru Imigrări Ialomiţa la care cetăţenii pot suna pentru orice aspecte legate de regimul juridic al străinilor sunt: 0243-207691,  0243-207692, fax: 0243 211831, e-mail il.igi@mai.gov.ro.

Pentru informaţii privind activitatea Inspectoratului General pentru Imigrări, documentaţia necesară prelungirii dreptului de şedere, tipuri de formulare şi alte informaţii, se poate accesa site ul oficial al instituţiei la adresa www.igi.mai.gov.ro.

De asemenea, invităm solicitanţii să utilizeze aplicaţia on line de depunere a documentelor, la adresa www.portaligi.mai.gov.ro, pentru reducere timpului de aşteptare la ghişeu şi eficientizarea procesului de preluare a documentelor.

BIROUL PENTRU IMIGRĂRI AL JUDEŢULUI IALOMIȚA                                                  

ULTIMA
ORĂ

REZULTATE OBȚINUTE DE POLIȚIȘTII DE IMIGRĂRI ÎN ULTIMELE 48 DE ORE

Sari la conținut