Ministerul Afacerilor Interne
romana engleza
Print

CETĂȚENI STRĂINI, DEPISTAȚI CU ŞEDERE ILEGALĂ ÎN DÂMBOVIŢA

9 august 2019

Polițiștii de imigrări din Dâmbovița, în urma acțiunilor întreprinse, au depistat doi cetățeni străini, cu vârste cuprinse între 39 și 52 de ani, din Republica Moldova și Turcia, care nu au părăsit teritoriul României la expirarea perioadei de şedere. Aceștia au fost sancționați contravențional și obligați, prin decizie de returnare, să părăsească țara în termen de 15 zile.

Poliţiştii Inspectoratului General pentru Imigrări – Biroul pentru Imigrări al judeţului Dâmboviţa, în cooperare cu lucrători din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Dâmboviţa, au desfăşurat, la data de 08 august a.c., o acţiune pe linia combaterii şederii ilegale a străinilor, pe raza de competenţă.

În cadrul activităților întreprinse, au fost depistați, cu şedere ilegală, doi cetățeni străini, o femeie de 39 de    ani, din Republica Moldova și un bărbat de 52 de ani, din Turcia.

În urma verificărilor efectuate, s-a constatat că cei doi au intrat legal în România, însă, la expirarea perioadei legale de şedere, nu au părăsit teritoriul ţării și nici nu au efectuat demersuri de prelungire a acesteia. 

Urmare a celor constatate, politiștii de imigrări au emis, pe numele străinilor,  decizii de returnare prin care sunt obligați să părăsească, voluntar, teritoriul României în cel mult 15 zile. Totodată, femeia a fost sancţionată contravenţional cu amendă în valoare de 800 lei, în conformitate cu prevederile O.U.G. 194/2002 privind regimul străinilor în România, cu modificările și completările ulterioare, iar la ieșirea din țară va fi institutită măsura de nepermitere  a intrării în România pentru o perioadă de 6 luni.

Inspectoratul General pentru Imigrări, prin structurile sale teritoriale, continuă organizarea unor astfel de acţiuni privind combaterea şederii şi muncii ilegale, solicitând cetăţenilor străini să acorde interes reglementării legale a dreptului de şedere pe teritoriul României.

Contăm pe respectul dumneavoastră faţă de legislaţia în domeniul migraţiei şi vă invităm să ne contactaţi pentru orice problemă legată de aplicarea prevederilor legale în domeniu, comunicând la tel./fax 0245207506 sau vizitând site-ul public la adresa www. igi.mai.gov.ro.

BIROUL PENTRU IMIGRĂRI AL JUDEŢULUI DÂMBOVIŢA

ULTIMA
ORĂ

ACTIVITĂȚILE DESFĂȘURATE DE POLIȚIȘTII DE IMIGRĂRI ÎN SEZONUL ESTIVAL

Sari la conținut