Ministerul Afacerilor Interne
romana engleza
Print

ACȚIUNE PENTRU PREVENIREA ȘI COMBATEREA ȘEDERII ȘI MUNCII ILEGALE A CETĂȚENILOR STRĂINI, ÎN MUNICIPIUL BUCUREȘTI

17 septembrie 2019

Polițiștii de imigrări din București au depistat 8 cetățeni străini, din Vietnam, care desfășurau activități lucrative la o societate comercială, fără a îndeplini condițiile legale. Pe numele acestora au fost emise decizii de returnare prin care sunt obligați să părăsească teritoriul României în cel mult 15 zile. De asemenea, polițiștii de imigrări continuă verificările față de angajator urmând a se dispune măsurile legale.

Poliţiştii Inspectoratului General pentru Imigrări – Direcția pentru Imigrări a Municipiului București au desfăşurat, la data de 16 septembrie, o acțiune cu forțe proprii pe linia prevenirii și combaterii şederii ilegale și a muncii nedeclarate a cetăţenilor străini, pe raza municipiului București.

Astfel, în cadrul activităților întreprinse, polițiștii au depistat, la o societate comercială, 8 femei, cu vârste cuprinse între 27 și 44 de ani, din Vietnam, care desfășurau activități lucrative fără a îndeplini condițiile legale.

Urmare a celor constatate, politiștii de imigrări au emis, pe numele străinilor, decizii de returnare prin care sunt obligați să părăsească teritoriul României în cel mult 15 zile, fiind totodată sancționați contravențional cu avertisment, în conformitate cu prevederile O.U.G. 194/2002 privind regimul străinilor în România, cu modificările și completările ulterioare.

De asemenea, față de reprezentanții societății comerciale continuă verificările pentru clarificarea tuturor aspectelor, urmând a se dispune măsurile legale în conformitate cu prevederile  O.G. nr. 25 din 26 august 2014 privind încadrarea în muncă și detașarea străinilor pe teritoriul României, cu modificările și completările ulterioare.

Inspectoratul General pentru Imigrări, prin structurile sale teritoriale, continuă organizarea unor    astfel de acţiuni privind combaterea şederii şi muncii ilegale, solicitând cetăţenilor străini să acorde interes reglementării legale a dreptului de şedere pe teritoriul României.

Totodată, vă invităm să ne contactaţi pentru orice aspect referitor la aplicarea prevederilor legale privind regimul străinilor în România la nr. de telefon 021/3111821 sau vizitând site-ul public la adresa http://igi.mai.gov.ro/.

BIROUL INFORMARE ȘI RELAȚII PUBLICE                                                                             

ULTIMA
ORĂ

ACTIVITĂȚILE DESFĂȘURATE DE POLIȚIȘTII DE IMIGRĂRI ÎN SEZONUL ESTIVAL

Sari la conținut