Ministerul Afacerilor Interne
romana engleza
Print

DOUĂ PERSOANE AU FOST LUATE  ÎN CUSTODIE PUBLICĂ ȘI AMENZI ÎN VALOARE TOTALĂ DE 30.000 DE LEI AU FOST APLICATE DE POLIȚIȘTII DE IMIGRĂRI DIN BUCUREȘTI UNOR SOCIETĂȚI COMERCIALE

18 martie 2024

La data de 14 martie a.c., polițiștii din cadrul Direcției pentru Imigrări a Municipiului București – Serviciul Depistări și Combaterea Șederii și Muncii Ilegale a Străinilor au desfășurat mai multe activități din sfera de competență. Două persoane aflate în situații ilegale au fost luate în custodie publică. Pe linia muncii nedeclarate a străinilor, două societăți comerciale au fost sancționate cu amenzi în valoare totală de 30.000 de lei.

  • La data de 14 martie a.c., polițiștii de imigrări din București au preluat de la Punctul de Trecere a Frontierei Aeroport “Henri Coandă” București doi bărbați, cetățeni sirieni, de 46, respectiv 41 de ani.

Aceștia au fost transferați din Țările de Jos, respectiv din Elveția, în baza Regulamentului Dublin.

Pe numele persoanelor în cauză au fost emise decizii de returnare sub escortă, fiind introduse în Centrul de Cazare a Străinilor Luaţi în Custodie Publică Otopeni, până la îndepărtarea de pe teritoriul țării noastre.

La ieşirea din ţară, pe numele bărbaților va fi instituită măsura interzicerii intrării pe teritoriul statelor membre ale Uniunii Europene, Spaţiului Economic European şi Confederaţiei Elveţiene, pentru o perioadă de 5 ani, în conformitate cu prevederile

Ordonanţei de Urgenţă a Guvernului nr. 194/2002 privind regimul străinilor în România, republicată, cu modificările şi completările ulterioare.

  • Pe linia combaterii muncii ilegale, poliţiştii de imigrări au finalizat verificările pentru două societăți comerciale de pe raza de competenţă.

Ca urmare a verificărilor efectuate, într-un caz societatea comercială a fost sancționată cu amendă în valoare de 10.000 de lei, iar cel de-al doilea caz, societatea comercială a fost sancționată cu amendă în valoare de 20.000 de lei, în conformitate cu O.G. nr. 25/2014 privind încadrarea în muncă şi detaşarea străinilor pe teritoriul României şi pentru modificarea şi completarea unor acte normative privind regimul străinilor în România.

BIROUL INFORMARE ȘI RELAȚII PUBLICE

ULTIMA
ORĂ

REZULTATELE OBȚINUTE DE POLIȚIȘTII DE IMIGRĂRI DIN CONSTANȚA ÎN PRIMELE 6 LUNI ALE ACESTUI AN

Sari la conținut