Ministerul Afacerilor Interne
romana engleza
Print

BUCURIA ÎMPODOBIRII BRADULUI ÎMPĂRTĂȘITĂ REFUGIAȚILOR ȘI SOLICITANȚILOR DE AZIL DIN CENTRUL GIURGIU

9 decembrie 2019

         Polițiștii de imigrări din cadrul Centrului Regional de Proceduri şi Cazare pentru Solicitanţii de Azil Giurgiu cu sprijinul ONG-urilor, au organizat astăzi, pentru persoanele refugiate și solicitante de azil, un eveniment deosebit ce marchează începutul sărbătorilor de iarnă, împodobirea bradului. Activitatea a avut ca scop familiarizarea cetățenilor străini cu tradiţiile şi obiceiurile româneşti.

Astăzi, 9 decembrie a.c., la sediul Centrului Regional  de Proceduri şi Cazare pentru Solicitanţii de Azil Giurgiu a avut loc un eveniment deosebit ce marchează începutul sărbătorilor de iarnă.

Un moment emoționat care depășește orice granițe, cultură sau religie și de care cei cazați aici, deși departe de casă și de cei dragi lor, s-au bucurat că au avut ocazia de a împodobi bradul de iarnă, după datinile și tradițiile românești.

Acțiunea organizată de conducerea Centrului, împreună cu reprezentanții AIDROM, a reușit să aducă un zâmbet pe fețele celor 31 de tineri din Afganistan, Irak, Nigeria, Mali, Iordania, Iran și Somalia.

Cu acest prilej ofițerii de integrare le-au prezentat și explicat tinerilor semnificația datinilor legate de sărbătorile de iarnă, în diferite zone ale României, li s-au vorbit despre bucatele tradiționale, ritualul împodobirii bradului, cântecele și jocurile populare din aceste zile de sărbătoare.

De asemenea, la acțiune s-au alăturat și reprezentanții ONG-uri (JRS, CNRR, ICAR, UNHCR), structuri cu atribuții în domeniu, care îi sprijină de pretutindeni pe solicitanții de azil și beneficiarii unei forme de protecție.

În perioada care urmează, în cadrul activităților de acomodare culturală vor mai avea loc astfel de activități legate de perioada sărbătorilor de iarnă.

CENTRUL REGIONAL DE PROCEDURI ŞI CAZARE PENTRU SOLICITANŢII DE AZIL GIURGIU

ULTIMA
ORĂ

REZULTATELE OBŢINUTE DE POLIŢIŞTII SERVICIULUI PENTRU IMIGRĂRI AI JUDEŢULUI ALBA, ÎN PRIMUL SEMESTRU AL ACESTUI AN

Sari la conținut