Ministerul Afacerilor Interne
romana engleza
Print

APROXIMATIV 1.400 DE PERSOANE AU PARTICIPAT LA PROGRAMUL DE INTEGRARE ÎN CELE 10 LUNI ALE ACESTUI AN

13 noiembrie 2023

În ceea ce privește activitatea de integrare a persoanelor cu o formă de protecţie şi a altor categorii de persoane, în perioada 1 ianuarie – 31 octombrie a.c., specialiștii în domeniul azilului au asigurat participarea la programul de integrare pentru 1.381 de persoane.

„Micul bucătar” – Activitate organizată la Centrul Regional de Proceduri și Cazare a Solicitanților de Azil Galați

Fiecare copil este unic şi special, are dorinţe şi idei, visează  la  lucruri  deosebite,  gândeşte  şi  creează, dar, în același timp se bucură şi se întristează.

Astfel, la data de 8 noiembrie a.c., colegii noștri din cadrul Centrului Regional de Proceduri și Cazare a Solicitanților de Azil Galați au organizat o activitate intitulată „Micul bucătar”, în cadrul căreia copiii cazați în centru au experimentat tainele gătitului.

Scopul acestei activități a fost formarea deprinderilor practice în bucătărie.

Cei prezenți la activitate au avut ocazia să experimenteze şi să demonstreze că sunt capabili să realizeze şi să înveţe lucruri care să îi ajute în viitor, unii dintre ei dorindu-şi să ajungă bucătari.

Și polițiștii din cadrul Centrului Regional de Proceduri și Cazare a Solicitanților de Azil Giurgiu au fost alături de persoanele cazate în centru

În aceeași zi (miercuri, 8 noiembrie a.c.), solicitanții de azil și beneficiarii unei forme de protecție internațională au participat la o activitate recreativă, care a constat în vizitarea unor obiective turistice și sportive ale Orașului Giurgiu (Stadionul Marin Anastasovici, Baza sportivă din zona de agrement a orașului, Podul Prieteniei și Căpitănia Portului).

În acest demers, polițiștii au fost sprijiniți de reprezentanți ai Asociației Ecumenice a Bisericilor din România (AIDRom).

Solicitanții de azil și beneficiarii unei forme de protecție internațională cazați în Centrul Regional de Proceduri și Cazare a Solicitanților de Azil București au  vizitat săptămâna trecută (9 noiembrie a.c.) sediul Ministerului Afacerilor Interne, cu ocazia evenimentului „Școala Altfel”

La activitate au participat 12 copii cazați în centru.

“Prima Aniversare în România“–activitate desfășurată la Rădăuți

La data de 9 noiembrie a.c., la un spațiu de joacă din Orașul Rădăuți, polițiștii din cadrul Centrului Regional de Proceduri și Cazare a Solicitanților de Azil Rădăuți au desfășurat o activitate socio – recreativă cu tema “Prima Aniversare în România“, în cadrul căreia au fost sărbătoriți copiii cazați în centru.

Cea mai importantă zi din viața copiilor născuți în această perioadă a fost sărbătorită cu căldură și entuziasm.

Această inițiativă a avut ca scop nu doar aniversarea zilelor de naștere, ci și contribuirea la procesul de integrare în comunitate a copiilor cazați în centru.

Din cei 15 copii care se află cazați în centru, patru sunt sărbătoriții lunii noiembrie.

Evenimentul a fost desfășurat cu sprijinul Organizației „Salvați Copiii”.

BIROUL INFORMARE ȘI RELAȚII PUBLICE

ULTIMA
ORĂ

INFORMARE PRIVIND VIZA DE LUNGĂ ȘEDERE PENTRU ALTE SCOPURI

Sari la conținut