Ministerul Afacerilor Interne
romana engleza
Print

NOI ACȚIUNI ALE POLIȚIȘTILOR DE IMIGRĂRI DIN MARAMUREȘ

19 octombrie 2023

Polițiștii de imigrări din Maramureș, în cooperare cu jandarmi din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Maramureș și cu polițiști din cadrul Poliției Municipiului Baia Mare – Biroul Ordine Publică au desfășurat ieri o acțiune, pe raza de competență, scopul fiind prevenirea și combaterea migrației ilegale și a muncii nedeclarate. Trei spații de cazare aparținând unor societăți comerciale au fost verificate.

La data de 18 octombrie a.c., polițiștii din cadrul Biroului pentru Imigrări al Județului Maramureș, în cooperare cu jandarmi din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Maramureș și cu polițiști din cadrul Poliției Municipiului Baia Mare – Biroul Ordine Publică au desfășurat, în municipiul Baia Mare, o acțiune pentru prevenirea și combaterea migrației ilegale.

În cadrul acțiunii au fost verificate trei spații de cazare aparținând unei societăți comerciale, fiind identificate și verificate 64 de străini, toți bărbați, cu vârste cuprinse între 25 și 40 de ani, din Sri Lanka și India.

Ca urmare a verificărilor efectuate nu au fost constatate încălcări ale legislației în domeniu. Toate persoanele au intrat legal în România și au drept de ședere pe teritoriul țării noastre.

Atât reprezentanților societăților comerciale cât și străinilor le-au fost reamintite prevederile O.G. nr. 25/2014 privind încadrarea în muncă și detașarea străinilor pe teritoriul României, cu modificările și completările ulterioare.

BIROUL INFORMARE ȘI RELAȚII PUBLICE

ULTIMA
ORĂ

INFORMARE PRIVIND VIZA DE LUNGĂ ȘEDERE PENTRU ALTE SCOPURI

Sari la conținut