Ministerul Afacerilor Interne
romana engleza
Print

MĂSURA INTERZICERII INTRĂRII ÎN ROMÂNIA PENTRU DOI STRĂINI, BĂNUIȚI DE TRECERE FRAUDULOASĂ A FRONTIEREI DE STAT

2 octombrie 2023

Doi străini, cetățeni bengalezi, bănuiți de infracțiunea de trecere frauduloasă a frontierei de stat au fost îndepărtați sub escortă de polițiștii de imigrări din București, la sfârșitul săptămânii trecute, până la punctul de trecere al frontirei de stat. La ieşirea din ţară, pe numele acestora a fost instituită măsura interzicerii intrării pe teritoriul statelor membre ale Uniunii Europene, Spaţiului Economic European şi Confederaţiei Elveţiene, pentru o perioadă de 5 ani.

La data de 29 septembrie a.c., poliţiştii de imigrări din București au depistat, pe raza de competență, doi străini, cetățeni bengalezi, de 26, respectiv, 38 de ani, bănuiți de infracțiunea de trecere frauduloasă a frontierei de stat.

Persoanele în cauză au fost conduse până la punctul de trecere al frontierei Aeroport Henri Coandă – Otopeni, în vederea îndepărtării de pe teritoriul țării noastre.

De asemenea, la ieşirea din ţară, pe numele acestora a fost instituită măsura interzicerii intrării pe teritoriul statelor membre ale Uniunii Europene, Spaţiului Economic European şi Confederaţiei Elveţiene, pentru o perioadă de 5 ani, în conformitate cu prevederile Ordonanţei de Urgenţă a Guvernului nr. 194/2002 privind regimul străinilor în România, republicată, cu modificările şi completările ulterioare.

În aceeași zi, polițiștii de imigrări au finalizat verificările și în cazul a șapte societăți comerciale.

Ca urmare a verificărilor efectuate, în patru cazuri nu s-a impus luarea unor măsuri, în alte două, reprezentanții societăților au fost sancționați cu avertisment, îar în cel de-al șaptelea caz a fost aplicată o sancțiune în valoare de 1.500 de lei, pentru nerespectarea prevederilor O.U.G. nr. 194/2002 privind regimul străinilor în România.

BIROUL INFORMARE ȘI RELAȚII PUBLICE

ULTIMA
ORĂ

INFORMARE PRIVIND VIZA DE LUNGĂ ȘEDERE PENTRU ALTE SCOPURI

Sari la conținut