Ministerul Afacerilor Interne
romana engleza
Print

SANCȚIUNE ÎN VALOARE DE 10.000 DE LEI APLICATĂ DE POLIȚIȘTII DE IMIGRĂRI ȘI DOI STRĂINI DEPISTAȚI ÎN SITUAȚII ILEGALE

21 septembrie 2023

O societate comercială a fost sancționată ieri cu amendă în valoare de 10.000 de lei, de poliţiştii de imigrări din Bucureşti, pentru nerespectarea actului normativ privind încadrarea în muncă şi detaşarea străinilor pe teritoriul României. În cadrul activităților desfășurate au fost dispuse măsuri ca urmare a unor străini aflați în situații ilegale.

La data de 20 septembrie a.c., poliţiştii de imigrări din București au finalizat verificările în cazul unei societăți comerciale, de pe raza de competență.

Din verificări a reieșit că reprezentantul societății a primit la muncă pe teritoriul României un bărbat din India, care nu avea aviz de angajare sau detașare și nici contract individual de muncă încheiat în formă scrisă.

Ca urmare a celor constatate, societatea comercială a fost sancționată cu amendă în valoare de 10.000 de lei pentru nerespectarea prevederilor O.G. nr. 25/2014 privind încadrarea în muncă și detașarea străinilor pe teritoriul României, cu modificările și completările ulterioare. 

Tot în cursul zilei de ieri, polițiștii de imigrări au transferat la Centrul Regional de Proceduri și Cazare a Solicitanților de Azil București, până la clarificarea situației, un bărbat de 35 de ani, din Pakistan, care a solicitat o formă de protecție internațională.

Persoana în cauză, este bănuită de infracțiunea de trecere frauduloasă a frontierei de stat și a fost transferată din Austria în baza Regulamentului Dublin.

Un alt străin din India, care nu a respectat decizia de returnare a fost preluat ieri de polițiștii de imigrări, de la polițiștii din cadrul Direcției Generale a Poliției Municipiului București – Secția 1 Poliție.

Acesta a fost introdus în  Centrul de Cazare a Străinilor luați în Custodie Publică, până la îndepărtarea de pe teritoriul țării noastre.

De asemenea, la ieşirea din ţară, pe numele străinului va fi instituită măsura interzicerii intrării pe teritoriul statelor membre ale Uniunii Europene, Spaţiului Economic European şi Confederaţiei Elveţiene, pentru o perioadă de un an, în conformitate cu prevederile Ordonanţei de Urgenţă a Guvernului nr. 194/2002 privind regimul străinilor în România, republicată, cu modificările şi completările ulterioare.

BIROUL INFORMARE ȘI RELAȚII PUBLICE

ULTIMA
ORĂ

INFORMARE PRIVIND VIZA DE LUNGĂ ȘEDERE PENTRU ALTE SCOPURI

Sari la conținut