Polițiștii de imigrări din Caraș-Severin au depistat cu ședere ilegală, un tânăr de 28 de ani, din Egipt, care la finalizarea procedurii de azil nu a părăsit voluntar teritoriul țării noastre. Acesta a fost luat în custodie publică în vederea îndepărtării sub escortă de pe teritoriul României, iar la ieșirea din țară, va fi instituit consemnul de nepermitere a intrării pentru o perioadă de 5 ani.

Poliţiştii din cadrul Inspectoratului General pentru Imigrări–Biroul pentru Imigrări al județului Caraș–Severin, au desfășurat, în seara zilei de 23 februarie a.c., o acțiune în cooperare cu polițiști din cadrul Serviciului Județean al Poliției Transporturi Caraș-Severin, pe linia prevenirii şi combaterii şederii ilegale a cetăţenilor străini pe raza de competenţă.

Astfel, în cadrul activităţilor întreprinse, a fost depistat, pe raza județului Caraș- Severin, un bărbat de 28 de ani, din Egipt, care nu mai avea drept de ședere pe teritoriul României.

În urma verificărilor efectuate, polițiștii de imigrări au constatat că cetăţeanul străin a fost solicitant de azil, iar cererea sa a fost respinsă ca urmare a lipsei de fundament a invocării unei temeri de persecuție, acesta fiind obligat să părăsească țara.

Ca urmare a celor constatate, s-a dipus măsura luării în custodie publică, străinul fiind introdus în centrul de cazare a străinilor luaţi în custodie publică, până la îndepărtarea de pe teritoriul României.

De asemenea, la ieşirea din ţară va fi instituit consemnul nominal de nepermitere a intrării în România, pentru o perioadă de 5 ani, în conformitate cu prevederile O.U.G. nr. 194/2002 privind regimul străinilor în România, republicată.

***

Poliţiştii Biroului pentru Imigrări Caraş–Severin, continuă activităţile de prevenire şi combatere a şederii și muncii ilegale a străinilor. Facem apel către toţi cetăţenii străini de pe raza judeţului şi contăm pe respectul dumneavoastră faţă de legislaţia în domeniu, invitându-vă să ne contactaţi pentru orice aspect referitor la aplicarea prevederilor legale, la sediul biroului din bulevardul Alexandru Ioan Cuza, nr. 40, Reşiţa, la numărul de telefon 0255/502316 sau vizitând site-ul public la http://igi.mai.gov.ro/.

De asemenea, invităm solicitanţii să utilizeze aplicaţia on-line de depunere a documentelor, la adresa https://portaligi.mai.gov.ro/, pentru reducerea timpului de aşteptare la ghişeu şi eficientizarea procesului de preluare a cererilor.

BIROUL PENTRU IMIGRĂRI AL JUDEŢULUI CARAŞ-SEVERIN