Ministerul Afacerilor Interne
romana engleza
Print

CETĂȚEAN DIN TURCIA, DEPISTAT CU ŞEDERE ILEGALĂ ÎN ARGEȘ

27 iulie 2023

Poliţiştii din cadrul Serviciului pentru Imigrări al Judeţului Argeş au depistat, cu ședere ilegală, un bărbat din Turcia, care nu a părăsit teritoriul României la expirarea perioadei de şedere. Pe numele acestuia a fost emisă decizie de returnare prin care este obligat să părăsească țara în 15 zile și a fost sancționat contravențional cu amendă în valoare de 1200 lei. La ieșirea din țară, va fi instituită măsura interzicerii intrării pe teritoriul statelor membre ale Uniunii Europene, Spaţiului Economic European şi Confederaţiei Elveţiene, pentru o perioadă de 6 luni.

Poliţiştii de imigrări din Argeş au desfăşurat, la data de 26 iulie a.c., o acţiune ce a avut ca scop combaterea şederii ilegale a cetăţenilor străini, pe raza de competenţă.

Astfel, în cadrul activităţilor întreprinse, a fost depistat un bărbat de 29 de ani, din Turcia, care nu mai îndeplinea condițiile șederii pe teritoriul României.

În urma verificărilor efectuate, poliţiştii de imigrări au stabilit că acesta a intrat legal în România, a beneficiat de drept de ședere în scop de muncă, iar la expirarea perioadei de ședere nu a părăsit teritoriul țării noastre.

Ca urmare a celor constatate, polițiștii de imigrări au emis pe numele acestuia decizie de returnare cu termen de plecare voluntară de 15 zile.

De asemenea, persoana în cauză a fost sancționată contravențional cu amendă în valoare de 1200 lei în conformitate cu prevederile O.U.G 194/2002 privind regimul străinilor în România, republicată, cu modificările și completările ulterioare. La ieșirea din țară, va fi instituită măsura interzicerii intrării pe teritoriul statelor membre ale Uniunii Europene, Spaţiului Economic European şi Confederaţiei Elveţiene, pentru o perioadă de 6 luni.

Astfel de acțiuni vor continua și în perioada următoare.

SERVICIUL PENTRU IMIGRĂRI AL JUDEŢULUI ARGEŞ

ULTIMA
ORĂ

INFORMARE PRIVIND VIZA DE LUNGĂ ȘEDERE PENTRU ALTE SCOPURI

Sari la conținut