Ministerul Afacerilor Interne
romana engleza
Print

18 STRĂINI AFLAȚI ÎN SITUAȚII ILEGALE PRELUAȚI DE POLIȚIȘTII DE IMIGRĂRI ÎN ULTIMELE 24 DE ORE

26 iunie 2023

Polițiștii de imigrări au preluat ieri de la structurile poliției de frontieră, respectiv de la structura de ordine publică din cadrul Poliției Române, 18 străini care se aflau în situații ilegale. Pe numele unuia dintre aceștia a fot emisă decizie de returnare, iar în  17 cazuri străinii au solicitat o formă de protecție internațională.

La data de 25 iunie a.c., polițiștii de imigrări din Bihor au preluat de la colegii lor de la poliția de frontieră 16 bărbați, cu vârste cuprinse între 21 și 42 de ani, toți din Bangladesh, bănuiți de infracțiunea de trecere frauduloasă a frontierei de stat. Întrucât, persoanele în cauză au solicitat o formă de protecție internațională au fost conduse la Centrul Regional de Proceduri și Cazare a Solicitanților de Azil Timișoara, până la clarificarea situației.

În aceeași zi, polițiștii de imigrări din Ilfov au preluat de la structura de ordine publică din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române un bărbat de 44 de ani, din Nepal, care se afla în ședere ilegală. Acesta a intrat legal în România, în scop de angajare în muncă, însă la expirarea dreptului de ședere nu a părăsit țara noastră. Ca urmare a verificărilor efectuate, pe numele bărbatului a fost emisă decizie de returnare cu termen de plecare voluntară în termen de 15 zile de pe teritoriul țării noastre.

Un alt bărbat de 24 de ani, din Algeria, bănuit de trecere frauduloasă a frontierei de stat a fost preluat de polițiștii de imigrări din Timiș de la structura poliței de frontieră. Bărbatul a solicitat o formă de protecție internațională și a fost condus la Centrul Regional de Proceduri și Cazare a Solicitanților de Azil Timișoara.

BIROUL INFORMARE ȘI RELAȚII PUBLICE

ULTIMA
ORĂ

INFORMARE PRIVIND VIZA DE LUNGĂ ȘEDERE PENTRU ALTE SCOPURI

Sari la conținut