Ministerul Afacerilor Interne
romana engleza
Print

ZIUA INTENAȚIONALĂ A COPILULUI, SĂRBĂTORITĂ DE COPIII REFUGIAȚI

1 iunie 2020

De ziua lor, copiii refugiați au fost sărbătoriți într-un cadru creat special pentru ei de către ofițerii de integrare și reprezentanții ONG-urilor. Împreună am construit o lume aparte, plină de lumină, culoare, veselie și armonie, în care jocul, cântecele, activitățile relaxante au adus în sufletele copiilor zâmbete și bucurie.

Ziua Internațională a Copilului a fost marcată, în centrele regionale de proceduri și cazare a solicitanților de azil din București, Galați și Rădăuți, începând cu 29 mai, prin mai multe activități organizate de către ofițerii de integrarea împreună cu reprezentanții ONG-urilor.

La Rădăuți, copiii au desenat pe asfalt, au scris mesaje de pace, bucurie și prietenie pentru toți copiii lumii și le-au lansat în baloane colorate. Cei mai curajoși au avut oportunitatea de a-și exprima talentul prin muzică sau în atelierul de arte plastice.

Jocurile recreative și competițiile distractive au fost parte integrantă din programul zilei organizat în curtea interioară a centrului de cazare din București.Tot aici, au fost pregătite materiale video privind semnificația sărbătoririi zilei copilăriei.

“Lumea văzută prin ochii copiilor” a fost tema activităților desfășurate pentru copiii din centrul de la Galați. Cu toții au fost antrenați în jocuri ale copilăriei, au desenat pe asfaltul din curtea interioară și s-au întrecut în competiții sportive adaptate vârstei. Pentru cei mai mici dintre ei, baloanele de săpun au reprezentat distracția zilei.

Și în acest an, ofițerii de integrare au construit cu sprijinul organizațiilor neguvernamentale AIDROM, ICAR și Salvații Copiii o lume aparte, plină de lumină, culoare, veselie și armonie, în care jocul, cântecele, activitățile relaxante au adus pe chipurile copiilor zâmbete de bucurie.

De ziua lor, copiii au fost recompensați cu dulciuri și cadouri simbolice.

La mulți ani tuturor copiilor!

BIROUL INFORMARE ȘI RELAȚII PUBLICE

ULTIMA
ORĂ

REZULTATELE OBŢINUTE DE POLIŢIŞTII SERVICIULUI PENTRU IMIGRĂRI AI JUDEŢULUI ALBA, ÎN PRIMUL SEMESTRU AL ACESTUI AN

Sari la conținut