Ministerul Afacerilor Interne
romana engleza
Print

APROXIMATIV 100 DE STRĂINI VERIFICAȚI DE POLIȚIȘTII DE IMIGRĂRI DIN BUCUREȘTI

7 aprilie 2023

Poliţiştii din cadrul Direcției pentru Imigrări a Municipiului București, au efectuat verificări, zilele trecute, pe linia combaterii șederii ilegale și a muncii nedeclarate a străinilor în România. Pe numele a șapte cetățeni din Bangladesh au fost emise decizii de returnare, iar un cetățean indian, a fost luat în custodie publică, întrucât acesta prezenta risc de sustragere de la măsura îndepartării.

La data de 5 aprilie a.c., poliţiştii de imigrări din cadrul Direcției pentru Imigrări a Municipiului București, au desfăşurat o acţiune pe raza de competenţă ce a avut ca scop combaterea şederii ilegale și a muncii nedeclarate a cetăţenilor străini pe teritoriul țării noastre. Au fost efectuate verificări pentru a constata dacă aceștia locuiesc la adresa declarată ca reședință pe teritoriul României.

Astfel, în cadrul activităţilor întreprinse, au fost verificați 97 de străini. Șapte bărbați din Bangladesh și un cetățean din India, cu vârste cuprinde între 26 și 43 de ani, se aflau în situații ilegale. Pentru cinci cetățeni bengalezi au fost emise decizii de returnare cu termen de plecare voluntară de 15 zile, în conformitate cu prevederile O.U.G. nr. 194/2002 privind regimul străinilor în România, republicată, cu modificările și completările ulterioare.

De asemenea, pentru doi cetățeni din Bangladesh s-a luat măsura revocării vizelor de intrare pe teritoriul României, întrucât aceștia desfășurau activități lucrative fără forme legale, fiindu-le emise decizii de returnare cu termen de plecare voluntară de 15 zile. La ieșirea din țară, va fi instituită și măsura interzicerii intrării în România, pentru o perioadă de 6 luni, conform actului normativ mai sus menționat.

Întrucât cetățeanul indian prezenta risc de sustragere de la măsura îndepărtării, acesta a fost introdus  în Centrul de Cazare a Străinilor Luați în Custodie Publică Otopeni. La ieșirea din România, pe numele persoanei în cauză, va fi instituită măsura nepermiterii intrării în România, pentru o perioadă de 5 ani.

Astfel de acțiuni vor continua și în perioada următoare.

BIROUL INFORMARE ȘI RELAȚII PUBLICE

ULTIMA
ORĂ

REZULTATELE OBŢINUTE DE POLIŢIŞTII SERVICIULUI PENTRU IMIGRĂRI AI JUDEŢULUI ALBA, ÎN PRIMUL SEMESTRU AL ACESTUI AN

Sari la conținut