Ministerul Afacerilor Interne
romana engleza
Print

ȘASE STRĂINI LUAȚI ÎN CUSTODIE PUBLICĂ DE POLIȚIȘTII DE IMIGRĂRI ȘI ȘASE SOCIETĂȚI COMERCIALE VERIFICATE

5 aprilie 2023

Poliţiştii de imigrări din cadrul Direcţiei pentru Imigrări a Municipiului Bucureşti au preluat ieri de la Punctul de Trecere a Frontierei – Aeroport Henri Coandă București, șapte străini transferați din Germania în baza Regulamentului Dublin. Șase dintre aceștia au fost introduși în Centrul de Cazare pentru Străinii Luați în Custodie Publică Otopeni. Pe linia combaterii muncii ilegale, au fost finalizate verificările în cazul a șase societăți comerciale, iar pentru neregulile constatate au fost dispuse măsuri în consecință.  

La data de 4 aprilie a.c., polițiștii de imigrări din cadrul Direcţiei pentru Imigrări a Municipiului Bucureşti – Serviciul Depistări şi Combaterea Şederii şi Muncii Ilegale a Străinilor au introdus ieri în Centrul de Cazare pentru Străinii Luați în Custodie Publică Otopeni, șase tineri, cu vârste cuprinse între 19 ani și 28 de ani, patru din Afganistan și doi din Siria, transferați din Germania în baza Regulamentului Dublin.

Pe numele persoanelor în cauză au fost emise decizii de returnare sub escortă, iar până la îndepărtarea de pe teritoriul țării noastre a fost dispusă măsura de luare în custodie publică, fiind introduși în Centrul de Cazare pentru Străinii Luați în Custodie Publică Otopeni.

De asemenea, la ieșirea din țară va fi instituită măsura interzicerii intrării în România pentru o perioadă de 5 ani, în conformitate cu O.U.G. nr.194/2002 privind regimul străinilor în România, republicată, cu modificările și completările ulterioare.

În aceeași zi, alt tânăr de 19 ani, din Afganistan, transferat din Germania în baza aceluiași regulament, a solicitat o formă de protecție internațională, fiind condus la Centrul Regional de Proceduri și Cazare a Solicitanților de Azil București, până la clarificarea situației.

De asemenea, în continuarea activităților, polițiștii au mai depistat în situații ilegale un bărbat de 35 de ani, din Nepal. Din verificări a reieșit că acesta se află în ședere ilegală, din luna februarie a acestui an.

Ca urmare a celor constatate, pe numele persoanei în cauză a fost emisă decizie de returnare cu termen de plecare voluntară de pe teritoriul țării noastre în termen de15 zile.

Totodată, polițiștii de imigrări au finalizat verificările și în cazul a șase societăți comerciale. În trei cazuri nu au fost constatate nereguli, iar în alte trei au fost aplicate sancțiuni contravenționale în valoare totală de 27.500 lei, pentru diferite încălcări ale  O.G. nr. 25/2014 privind încadrarea în muncă și detașarea străinilor pe teritoriul României, cu modificările și completările ulterioare.

Astfel de acțiuni vor continua și în perioada următoare.

BIROUL INFORMARE ȘI RELAȚII PUBLICE

ULTIMA
ORĂ

INFORMARE PRIVIND VIZA DE LUNGĂ ȘEDERE PENTRU ALTE SCOPURI

Sari la conținut