Ministerul Afacerilor Interne
romana engleza
Print

SOCIETATE COMERCIALĂ SANCȚIONATĂ DE POLIȚIȘTII DE IMIGRĂRI DIN BUCUREȘTI

29 martie 2023

O  societate comercială a fost sancționată zilele trecute de polițiștii de imigrări din București. Pentru neregulile constatate, polițiștii au aplicat o sancțiune de 10.000 de lei.

La data de 27 martie a.c., poliţiştii de imigrări din București au finalizat verificările pentru o societate comercială, de pe raza de competență.

Din verificări a reieșit că societatea comercială a primit la muncă (cu contract individual de muncă cu normă întreagă – 8 ore pe zi) fără aviz de angajare, un bărbat din Siria, titular al unui permis de ședere în scop de studii.

Ca urmare a celor constatate, societatea comercială a fost sancționată cu amendă în valoare de 10.000 lei pentru nerespectarea O.G. nr. 25/2014 privind încadrarea în muncă și detașarea străinilor pe teritoriul României, cu modificările și completările ulterioare.

Activitatea de prevenire și combatere a muncii nedeclarate a cetățenilor străini reprezintă o prioritate a Inspectoratului General pentru Imigrări în vederea creșterii gradului de siguranță a cetățeanului, printr-un control permanent asupra respectării legislației în domeniul migrației.

Acțiunile polițiștilor vor continua și în perioada următoare.

BIROUL INFORMARE ȘI RELAȚII PUBLICE

ULTIMA
ORĂ

REZULTATELE OBŢINUTE DE POLIŢIŞTII SERVICIULUI PENTRU IMIGRĂRI AI JUDEŢULUI ALBA, ÎN PRIMUL SEMESTRU AL ACESTUI AN

Sari la conținut