Ministerul Afacerilor Interne
romana engleza
Print

ACȚIUNI ALE POLIȚIȘTILOR DE IMIGRĂRI DIN CADRUL A CINCI STRUCTURI DESFĂȘURATE LA SFÂRȘITUL SĂPTĂMÂNII TRECUTE

20 februarie 2023

Cinci persoane luate în custodie publică, două decizii de returnare emise, societăți comerciale sancționate, dar și alte activități preventive au fost desfășurate de polițiștii de imigrări din cadrul a cinci structuri la sfârșitul săptămânii trecute.

Controlul permanent asupra respectării legalităţii şederii în România a străinilor, combaterea migraţiei ilegale şi a muncii nedeclarate, asigurarea accesului neîngrădit la procedura de azil rămân acţiunile prioritare ale poliţiştilor de imigrări, care contribuie la creşterea gradului de siguranţă al cetăţeanului.

La data de 17 februarie a.c., poliţiştii de imigrări din Maramureș au depistat pe raza localității Șomcuta Mare, doi bărbați, de 22, respectiv 32 de ani, ambii din Somalia, bănuiți de tentativă de trecere frauduloasă a frontierei de stat.

Ca urmare a verificărilor efectuate, aceștia au fost introduși în Centrul de Luare  a Străinilor Luați în Custodie Publică Arad, până la îndepărtarea de pe teritoriul țării noastre.

De asemenea, la ieşirea din ţară, pe numele bărbaților a fost instituită măsura interzicerii intrării în România, pentru o perioadă de 5 ani, în conformitate cu prevederile O.U.G. nr. 194/2002 privind regimul străinilor în România, republicată, cu modificările și completările ulterioare.

În aceeași zi, polițiștii de imigrări din Satu Mare au preluat de la polițiștii din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Carei, trei bărbați, cu vârste cuprinse între 21 și 29 de ani, toți din Bangladesh, bănuiți de tentativă la infracțiunea de trecere frauduloasă a frontierei de stat, fapt pentru care, la ieșirea din țară, pe numele acestora va fi instituită măsura interzicerii intrării în România, pentru o perioadă de 5 ani.

Și polițiștii de imigrări din București au depistat în situații ilegale, vineri, 17 februarie a.c., doi bărbați de 20, respectiv 21 de ani, ambii din Bangladesh.

Ca urmare a celor constatate, pe numele acestora au fost emise decizii de returnare cu termen de plecare voluntară de 15 zile de pe teritoriul României.

La aceeași dată, polițiștii de imigrări au finalizat verificările în cazul a două societăți comerciale. În ambele cazuri, reprezentanții societăților comerciale au fost sancționați cu avertisment, pentru nerespectarea prevederilor O.G. nr. 25/2014 privind încadrarea în muncă și detașarea străinilor pe teritoriul României cu modificările și completările ulterioare.

O zi mai târziu (18 februarie a.c.), polițiștii din cadrul Centrului Regional de Proceduri și Cazare a Solicitanților de Azil București, împreună cu jandarmi din cadrul Direcției de Jandarmi a Municipiului București au desfășurat o acțiune în spațiul de cazare al solicitanților de azil, scopul fiind prevenirea oricăror fapte antisociale.

În acest context nu au fost identificate fapte de natură contravențională sau penală.

Prevenirea și combaterea migrației ilegale este și în atenția polițiștilor de imigrări din Prahova. La data de 18 februarie a.c., polițiștii de imigrări au verificat cinci unități de cazare, fiind identificați cinci străini, patru din Cipru și unul din Brazilia.

Nu au fost constatate abateri de la actele normative în vigoare.

Acțiunile polițiștilor vor continua și în perioada următoare.

BIROUL INFORMARE ȘI RELAȚII PUBLICE

ULTIMA
ORĂ

INFORMARE PRIVIND VIZA DE LUNGĂ ȘEDERE PENTRU ALTE SCOPURI

Sari la conținut