Ministerul Afacerilor Interne
romana engleza
Print

NOUĂ CETĂȚENI DIN SRI LANKA, DEPISTAȚI CU ŞEDERE ILEGALĂ ÎN ARAD

30 septembrie 2022

Poliţiştii de imigrări din Arad, în cooperare cu Serviciul Teritorial al Poliției de Frontiră Arad au desfășurat săptămana aceasta  o acțiune, pe raza de competență, scopul fiind prevenirea și combaterea șederii ilegale. Au fost depistați cu ședere ilegală, nouă cetățeni din Sri Lanka, care nu au părăsit teritoriul României la expirarea perioadei de şedere. Pe numele acestora au fost emise decizii de returnare cu termen de plecare voluntară de 15 zile de pe teritoriul ţării noastre.

La data de 28 septembrie a.c., polițiștii din cadrul Serviciului pentru Imigrări al Judeţului Arad în cooperare cu Serviciul Teritorial al Poliției de Frontiră Arad au continuat acțiunile pe linia combaterii şederii ilegale a cetăţenilor străini, context în care au depistat, în municipiul Arad, nouă cetățeni, cu vârste cuprinse între 22 și 46 de ani, din Sri Lanka, care nu mai îndeplineau condițiile șederii pe teritoriul României.

Din verificări a reieșit că aceștia au intrat legal în România, însă nu au părăsit teritoriul țării noastre la expirarea dreptului de ședere.

Pe numele acestora au fost emise decizii de returnare cu termen de plecare voluntară de 15 zile de pe teritoriul țării noastre, iar pentru 3 cetățeni fiind instituită măsura de interdicție de a mai intra în România, pentru o perioada de 6 luni.

De asemenea, cei în cauză au fost sancționați contravențional cu avertisment în conformitate cu prevederile O.U.G 194/2002 privind regimul străinilor în România, republicată, cu modificările și completările ulterioare.

Astfel de acțiuni vor continua și în perioada următoare.

BIROUL INFORMARE ȘI RELAȚII PUBLICE

ULTIMA
ORĂ

72 DE POSTURI SCOASE LA CONCURS ÎN CADRUL INSPECTORATULUI GENERAL PENTRU IMIGRĂRI

POLIȚIȘTII DE IMIGRĂRI AU EMIS, ÎN PRIMA JUMĂTATE A ACESTEI LUNI, PESTE 1.700 DE PERMISE DE ȘEDERE PENTRU BENEFICIARII PROTECȚIEI TEMPORARE

Sari la conținut