Ministerul Afacerilor Interne
romana engleza
Print

734 DE PERSOANE AU PARTICIPAT LA PROGRAMUL DE INTEGRARE ÎN PRIMELE DOUĂ LUNI ALE ACESTUI AN

25 martie 2024

Săptămâna trecută, străinii cazați în Centrul Regional de Proceduri și Cazare a Solicitanților de Azil Giurgiu au fost însoțiți de polițiștii din cadrul centrului într-o scurtă vizită la Muzeul Județean „Teohari Antonescu” din Giurgiu, pentru a se familiariza cu istoria și diversitatea culturală a României.

Pentru realizarea activității polițiștii din cadrul centrului au fost sprijiniți de reprezentanți ai Consiliului Național Român pentru Refugiați.

O vizită la muzeul de istorie poate reprezenta o adevărată lecție în domeniu, dar și o experiență cât se poate de plăcută.

Polițiștii din cadrul Centrului Regional de Proceduri și Cazare a Solicitanților de Azil Rădăuți au însoțit, la sfârșitul săptămânii trecute, familiile străinilor cazate în centru și familiile cetățenilor ucraineni aflate temporar în Municipiul Rădăuți, într-o scurtă vizită la Muzeul Apelor “Mihai Băcescu” din Fălticeni, cu ocazia Zilei Mondiale a Apei.

Străinilor le-au fost oferite informații despre mediul subacvatic, dar și despre fauna apelor din lume.

Activitatea a fost realizată cu sprijinul Organizației Salvați Copiii.

Ziua Mondială a Apei este un eveniment organizat anual de Organizația Națiunilor Unite care se concentrează pe importanța apei potabile.

În ceea ce privește activitatea de integrare a persoanelor cu o formă de protecţie şi a altor categorii de persoane, în perioada 1 ianuarie – 29 februarie a.c., în cele șase centre regionale de proceduri și cazare a străinilor, specialiștii în domeniul azilului au asigurat participarea la programul de integrare pentru 734 de beneficiari ai unei forme de protecție internațională.

BIROUL INFORMARE ȘI RELAȚII PUBLICE

ULTIMA
ORĂ

72 DE POSTURI SCOASE LA CONCURS ÎN CADRUL INSPECTORATULUI GENERAL PENTRU IMIGRĂRI

POLIȚIȘTII DE IMIGRĂRI AU EMIS, ÎN PRIMA JUMĂTATE A ACESTEI LUNI, PESTE 1.700 DE PERMISE DE ȘEDERE PENTRU BENEFICIARII PROTECȚIEI TEMPORARE

Sari la conținut