Ministerul Afacerilor Interne
romana engleza
Print

7 CETĂŢENI STRĂINI DEPISTAŢI LA MUNCĂ ILEGALĂ PE RAZA JUDEȚULUI CLUJ

18 februarie 2022

Poliţiştii de imigrări din Cluj au depistat 7 cetăţeni străini, din India și SUA, care desfăşurau activităţi lucrative fără forme legale pe raza județului. Acestora le-a fost revocat dreptul de ședere, iar pe numele lor au fost emise decizii de returnare de pe teritoriul României prin care sunt obligați să părăsească țara în termen de 30 de zile. Totodată, au fost aplicate sancțiuni contravenționale cu amendă în valoare totală de 70.000 de lei.

Poliţiştii Inspectoratului General pentru Imigrări – Serviciul pentru Imigrări Cluj au desfăşurat, în  această săptămână, acțiuni proprii și în cooperare cu Inspectoratul Teritorial de Muncă Cluj pentru combaterea şederii ilegale și a muncii fără forme legale a cetăţenilor străini, pe raza de competenţă.

Astfel, în cadrul activităţilor întreprinse au fost identificați în situații ilegale 7 cetăţeni străini, cu vârste cuprinse între 30 și 43 ani, 6 bărbați din India și o femeie din S.U.A..

În urma verificărilor efectuate, s-a constatat faptul că cetățenii indieni aveau permise de ședere în scop de angajare în muncă la alte societăți comerciale, însă desfășurau activități lucrative la o societate din domeniul confecțiilor metalice de pe raza județului Cluj, fără ca aceasta să obțină în prealabil un aviz de angajare pentru cetățenii străini. De asemenea, cetățeana americană, posesoarea unui permis de ședere în scop de activități comerciale, a fost depistată la lucru fără forme legale.

Ca urmare a celor constatate, poliţiştii de imigrări au dispus măsura revocării dreptului de ședere și au emis pe numele cetățenilor străini decizii de returnare de pe teritoriul României, prin care sunt obligați să părăsească țara în termen de 30 de zile, în conformitate cu prevederile OUG 194/2002 privind regimul juridic al străinilor, republicată.

Totodată, față de reprezentanții societăților comerciale au fost aplicate sancțiuni contravenționale cu amendă în valoare de 70.000 de lei, în conformitate cu prevederilor O.G. nr. 25/2014 privind încadrarea în muncă și detașarea străinilor pe teritoriul României, cu modificările și completările ulterioare.

***

Contăm pe respectul cetăţenilor faţă de legislaţia în domeniul imigraţiei şi îi invităm să ne contacteze pentru orice problemă legată de aplicarea prevederilor legale în domeniu, la tel./fax  0264 – 555656 sau utilizând căsuţa serviciului poştal electronic cj.igi@mai.gov.ro.

De asemenea, invităm cetăţenii străini şi europeni să viziteze pagina web a Inspectoratului General pentru Imigrări, www.igi.mai.gov.ro, prin intermediul căreia au posibilitatea să se informeze (inclusiv în limba engleză și franceză) cu privire la prevederile legale, documentele necesare pentru prelungirea dreptului de şedere temporară în România, precum şi posibilitatea de a înregistra on-line cererea de prelungire a dreptului de şedere temporară sau de înregistrare a rezidenţei în România, utilizând aplicaţia www.portaligi.mai.gov.ro.

SERVICIUL PENTRU IMIGRĂRI AL JUDEȚULUI CLUJ

ULTIMA
ORĂ

REZULTATELE OBŢINUTE DE POLIŢIŞTII SERVICIULUI PENTRU IMIGRĂRI AL JUDEŢULUI BIHOR, ÎN PRIMUL SEMESTRU AL ACESTUI AN

Sari la conținut