Ministerul Afacerilor Interne
romana engleza
Print

60 DE STRĂINI DEPISTAȚI ÎN SITUAȚII ILEGALE DE POLIȚIȘTII DE IMIGRĂRI ÎN URMA VERIFICĂRILOR EFECTUATE ÎN APLICAȚIA EDAC

9 mai 2024

Începând cu data de 31 martie a.c., în contextul aderării României la Spațiul Schengen cu frontierele aeriene și maritime, a fost implementat un nou sistem digital de verificare a documentelor de identitate (eDAC). Zeci de străini au fost depistați în situații ilegale.

În perioada 31 martie – 30 aprilie a.c., polițiștii de imigrări au acționat în sistem integrat, alături de celelalte structuri ale Ministerului Afacerilor Interne, în aeroporturi și în perimetrul acestora, pentru prevenirea și combaterea migrației ilegale.

Ca urmare a verificărilor efectuate au fost depistați în situații ilegale 60 de străini.

La finalizarea acestora au fost dispuse măsuri în consecință, respectiv, îndepărtarea străinilor de pe teritoriul țării noastre, emiterea deciziei de returnare cu termen de plecare voluntară, luarea în custodie publică etc..

Un procent de 80% dintre măsurile aplicate au vizat îndepărtarea străinilor de pe teritoriul țării noastre și, implicit, de pe teritoriul statelor membre Schengen.

Cei mai mulți dintre străinii față de care au fost dispuse măsuri sunt din Bangladesh, India, Nepal etc..

Controlul permanent asupra respectării șederii în România a străinilor, dar și combaterea migrației ilegale rămân în continuare acțiunile prioritare ale polițiștilor de imigrări, care contribuie la creșterea gradului de siguranță al cetățeanului.

BIROUL INFORMARE ȘI RELAȚII PUBLICE

ULTIMA
ORĂ

72 DE POSTURI SCOASE LA CONCURS ÎN CADRUL INSPECTORATULUI GENERAL PENTRU IMIGRĂRI

POLIȚIȘTII DE IMIGRĂRI AU EMIS, ÎN PRIMA JUMĂTATE A ACESTEI LUNI, PESTE 1.700 DE PERMISE DE ȘEDERE PENTRU BENEFICIARII PROTECȚIEI TEMPORARE

Sari la conținut