Ministerul Afacerilor Interne
romana engleza
Print

39 DE AGENȚI SUNT DE ASTĂZI POLIȚIȘTI LA IMIGRĂRI

18 decembrie 2020

          39 de agenţi de poliţie, absolvenți ai instituțiilor de învățământ postliceal din cadrul Ministerului Afacerilor Interne sunt, de astăzi, noii noștri colegi. Aceștia vor debuta în activitate în cadrul Centrelor Regionale de Proceduri și Cazare a Solicitanților de Azil Timișoara, București, Galați, Rădăuți și Giurgiu, structurilor teritoriale de imigrări din Bihor, Mureș, Constanța, Direcției pentru Imigrări a Municipiului București cât și în cadrul aparatului propriu, pe linie de activități operative și suport.

Polițiștilor Inspectoratului General pentru Imigrări li s-au alăturat 39 de agenți de poliție, dintre care 25 de absolvenți ai Școlii de Agenți de Poliție “Vasile Lascăr” Câmpina, 10 absolvenți ai Școlii de Pregătire a Agenților Poliției de Frontieră “Avram Iancu” Oradea, și 4 absolvenți ai Școlii de Subofițeri de Pompieri și Protecție Civilă “Pavel Zăgănescu” Boldești.

Astăzi, 18 decembrie a.c., cei 39 de agenți de poliție, 26 de băieți și 13 fete, au depus jurământul de credință și au fost înaintați în primul grad profesional. Tinerii polițiști de imigrări au urmat o pregătire de 1 an, iar începând cu data de 21 decembrie a.c. se vor prezenta la locul de muncă. Repartiția absolvenților s-a făcut ținându-se cont de media de absolvire, opțiunile acestora, precum și nevoia de personal existentă la nivelul Inspectoratului General pentru Imigrări.

Cu forțe proaspete, noii colegi, își vor ocupa locurile atribuite, pe linie de activități operative și suport, în cadrul aparatului propriu și structurilor teritoriale ale Inspectoratului General pentru Imigrări după cum urmează: Centrele Regionale de Proceduri şi Cazare a Solicitanţilor de Azil din Timişoara, București, Galați, Rădăuți și Giurgiu, Serviciul pentru Imigrări al județului Bihor, Mureș, Constanța și Direcția pentru Imigrări a Municipiului București.

Politiștii vor fi încadrați ca debutanți timp de şase luni de zile, urmând ca în perioada de tutelă să deprindă tainele meseriei de la specialiştii Inspectoratului General pentru Imigrări, în sfera de activitate a instituției, respectiv implementarea politicilor României în domeniul migrației, azilului, integrării străinilor și a legislației relevante în materie.

BIROUL INFORMARE ŞI RELAŢII PUBLICE

ULTIMA
ORĂ

PESTE 100 DE STRĂINI DEPISTAȚI ÎN SITUAȚII ILEGALE, ÎN ULTIMA SĂPTĂMÂNĂ, DE POLIȚIȘTII DE IMIGRĂRI, ÎN COOPERARE CU STRUCTURI CU ATRIBUȚII ÎN DOMENIU

Sari la conținut