Ministerul Afacerilor Interne
romana engleza
Print

38 DE STRĂINI DIN UCRAINA, DEPISTAȚI LA MUNCĂ ILEGALĂ PE RAZA JUDEȚULUI GALAȚI

24 octombrie 2018

Polițiștii de imigrări din Galați, în urma unei acțiuni întreprinse pe linia combaterii muncii ilegale, au depistat 38 de cetăţeni străini din Ucraina, care desfășurau activități lucrative fără aviz de detașare, la o societate comercială din municipiul Galați. Au fost aplicate sancțiuni contravenționale în valoare de aproape 120 000 de lei.

Activitatea de prevenire și combatere a muncii nedeclarate a cetățenilor străini  reprezintă o prioritate a Inspectoratului General pentru Imigrări, în vederea creșterii gradului de siguranță a cetățeanului, printr-un control permanent asupra respectării legislației în domeniul migrației.

Astfel, la data de 23 octombrie a.c., poliţiştii Inspectoratului General pentru Imigrări – Serviciul pentru Imigrări al judeţului Galați, în cooperare cu inspectori de muncă din cadrul ITM Galați, beneficind de sprijinul jandarmilor din cadrul IJJ Galați, au efectuat o acțiune pe linia  prevenirii şi combaterii muncii ilegale a străinilor, pe raza de competenţă.

În acest sens, s-a avut în vedere existența avizelor de muncă pentru fiecare cetățean străin angajat, modul în care firmele îndeplineau condițiile legale de angajare și legalitatea șederii pe teritoriul țării noastre a străinilor.

În cadrul acțiunii întreprinse, poliţiştii de imigrări au depistat 38 de cetăţeni străini, cu vârste cuprinse între 26 și 44 de ani, din Ucraina, care desfăşurau activităţi lucrative fără forme legale, la o societate comercială care opera pe platforma unui șantier naval din municipiu.

În urma verificărilor efectuate, s-a stabilit că străinii au intrat legal în România, în baza pașapoartelor biometrice, însă nu aveau drept de muncă pe teritoriul țării noastre respectiv nu dețineau aviz de detașare, conform prevederilor OUG 25/2014 privind încadrarea în muncă şi detaşarea străinilor pe teritoriul României.

Ca urmare a celor constatate reprezentanţii societăţii comerciale au fost sancţionați contravenţional cu amendă în valoare de 100 000 de lei. Totodată, cetățenii străini au fost sancționați contravențional cu amenzi în valoare de 500 de lei fiecare, pentru neanunțarea șederii pe teritoriul României, conform prevederilor O.U.G. nr. 194/2002 privind regimul străinilor în România, republicată.

Inspectoratul General pentru Imigrări, prin structurile sale teritoriale, continuă organizarea unor astfel de acţiuni.

Totodată, vă invităm să ne contactaţi pentru orice aspect referitor la aplicarea prevederilor legale privind regimul străinilor în România la nr. de telefon 0268407500 int.20356 şi tel./fax 0268324288.  sau vizitând site-ul www.igi.mai.gov.ro.

Pentru mai multe detalii privind angajarea străinilor pe teritoriul României, puteţi accesa pagina web a instituţiei la următorul link http://igi.mai.gov.ro/ro/content/munca.

SERVICIUL PENTRU IMIGRĂRI AL JUDEŢULUI GALAȚI

ULTIMA
ORĂ

ACȚIUNE A POLIȚIȘTILOR DE IMIGRĂRI DIN IAȘI ÎN COOPERARE CU REPREZENTANȚI DIN CADRUL INSPECTORATULUI TERITORIAL DE MUNCĂ IAȘI

Sari la conținut