Ministerul Afacerilor Interne
romana engleza
Print

28 DE STRĂINI CARE DESFĂȘURAU ACTIVITĂŢI LUCRATIVE FĂRĂ FORME LEGALE, DEPISTAȚI PE RAZA JUDEŢULUI PRAHOVA

11 mai 2018

Polițiștii de imigrări din Prahova împreună cu inspectori din cadrul ITM Prahova au depistat 28 de străini din Republica Moldova, care desfășurau activități lucrative fără forme legale, în urma controlului efectuat la o societate comercială.

Activitatea de prevenire și combatere a muncii nedeclarate a cetățenilor străini  reprezintă o prioritate a Inspectoratului General pentru Imigrări, în vederea creșterii gradului de siguranță a cetățeanului, printr-un control permanent asupra respectării legislației în domeniul migrației.

Astfel, poliţiştii Serviciul pentru Imigrări al județului Prahova, în cooperare cu inspectori din cadrul Inspectoratului Teritorial de Muncă Prahova, au desfăşurat o acţiune pe raza de competenţă pentru a verifica modul în care sunt respectate prevederile legale atât de către angajatori cât și de angajați.

În acest sens, s-a avut în vedere existența avizelor de muncă pentru fiecare cetățean străin angajat, modul în care firmele au încheiat contracte de muncă cu aceste persoane și legalitatea șederii pe teritoriul țării noastre a străinilor.

Polițiștii de imigrări au depistat 28 străini, care desfăşurau activităţi lucrative fără forme legale la o societate comercială având ca obiect de activitate instalarea mașinilor și echipamentelor industriale.

În urma verificărilor efectuate, poliţiştii au constatat că cetăţenii moldoveni au intrat legal pe teritoriul  României, cu paşaport biometric, document care le permite o şedere de 90 de zile în decursul oricărei perioade de 180 de zile, precedente fiecărei zile de şedere, fără a avea drept de muncă.

Activitățile în acest caz continuă, urmând a fi dispuse măsurile legale atât față de reprezentanții societății comerciale, cât și față de cetăţenii străini depistaţi.

Inspectoratul General pentru Imigrări, prin structurile sale teritoriale, continuă desfăşurarea unor astfel de acţiuni, pentru prevenirea şi combaterea şederii ilegale și a muncii nedeclarate, solicitând cetăţenilor străini să acorde interes reglementării legale a dreptului de şedere pe teritoriul României.

***

Contăm pe respectul dumneavoastră faţă de legislaţia în domeniul imigraţiei şi vă invităm să ne contactați pentru orice problemă legată de aplicarea prevederilor legale în domeniu, la tel./fax  0244 – 596224 sau vizitând site-ul public al instituţiei la adresa www.igi.mai.gov.ro.

Mai multe detalii privind angajarea străinilor pe teritoriul României puteți găsi accesând pagina web a instituției http://igi.mai.gov.ro/ro/content/munca.

SERVICIUL PENTRU IMIGRĂRI AL JUDEŢULUI PRAHOVA

ULTIMA
ORĂ

REZULTATELE OBŢINUTE DE POLIŢIŞTII SERVICIULUI PENTRU IMIGRĂRI AL JUDEŢULUI BIHOR, ÎN PRIMUL SEMESTRU AL ACESTUI AN

Sari la conținut