Ministerul Afacerilor Interne
romana engleza
Print

26 DE STRĂINI DEPISTAŢI ÎN SITUAŢII ILEGALE, ÎN ULTIMELE 24 DE ORE

20 iunie 2018

În ultimele 24 de ore, în urma acţiunilor desfăşurate la nivel naţional, polițiștii de imigrări au depistat 26 de cetăţeni străini în situații ilegale, cu ședere ilegală sau desfășurând activități lucrative fără forme legale. Au fost emise 6 decizii de returnare, s-a dispus măsura luării în custodie publică în 4 cazuri şi au fost instituite 6 consemne de nepermitere a intrării în ţară. De asemenea, au fost aplicate sancțiuni în valoare de peste 60.000 de lei  reprezentanților societăților comerciale, pentru nerespectarea condițiilor privind angajarea cetățenilor străini.

Poliţiştii Inspectoratului General pentru Imigrări au desfăşurat, în ultimele 24 de ore, la nivel național, mai multe acțiuni, proprii și în cooperare cu alte instituții cu atribuții în domeniu, pe linia prevenirii și combaterii şederii ilegale și a muncii nedeclarate a cetăţenilor străini.

Astfel, în cadrul activităților întreprinse, au fost depistați, în situații ilegale, cu ședere ilegală sau desfășurând activități lucrative fără forme legale,  26 de cetățeni străini, cu vârste cuprinse între 23 și 57 de ani, din Republica Moldova, Turcia, Serbia, Afganistan, Pakistan, Filipine, Sierra Leone, Cuba, Nigeria, Egipt, Irak, Maroc.

Ca urmare a celor constatate, pentru 6 străini au fost emise decizii de returnare prin care sunt obligați să părăsească teritoriului României în termen de 15 zile, iar în cazul  a 4 străini s-a dispus măsura luării în custodie publică. De asemenea, 3 persoane au fost îndrumate să se prezinte la sediul structurii de imigrări, din raza de reședință, cu documentele necesare în vederea reglementării dreptului de ședere.

La ieşirea din ţară, pe numele a 6 străini va fi instituită măsura de nepermitere a intrării în România, pentru o perioadă între 3 luni și 5 ani.

Cetățenii străini au fost sancționați contravențional cu avertisment și amenzi în valoare totală de 1200 de lei, în conformitate cu prevederile OUG 194/2002 privind regimul străinilor în România, republicată.

Totodată, în urma controalelor efectuate la mai multe societăți comerciale, au fost aplicate sancțiuni în valoare de 61.500 de lei reprezentanților firmelor, care nu au respectat condițiile privind angajarea cetățenilor străini, în conformitate cu prevederile OG nr. 25 din 26 august 2014 privind încadrarea în muncă şi detaşarea străinilor pe teritoriul Românieirespectiv pentru primirea la muncă a cetățenilor străini fără aviz de angajare, precum și neîndeplinirea obligației angajatorului de a anunța IGI asupra începerii sau încetării contractului de muncă a străinilor.

De asemenea, au fost preluați de la polițiștii de frontieră 5 cetățeni străini din Vietnam, cărora le-a fost revocat dreptul de ședere pe teritoriul României și au fost introduși în Centrul de Cazare pentru Străinii Luați în Custodie Publică Otopeni, până la îndepărtarea sub escortă.

Controlul permanent asupra respectării legalității șederii în România a străinilor, combaterea migrației ilegale și a muncii nedeclarate rămân acțiunile noastre prioritare, măsuri care contribuie la creșterea gradului de siguranță a cetățeanului.

BIROUL INFORMARE ȘI RELAȚII PUBLICE

ULTIMA
ORĂ

72 DE POSTURI SCOASE LA CONCURS ÎN CADRUL INSPECTORATULUI GENERAL PENTRU IMIGRĂRI

POLIȚIȘTII DE IMIGRĂRI AU EMIS, ÎN PRIMA JUMĂTATE A ACESTEI LUNI, PESTE 1.700 DE PERMISE DE ȘEDERE PENTRU BENEFICIARII PROTECȚIEI TEMPORARE

Sari la conținut