Ministerul Afacerilor Interne
romana engleza
Print

2 CETĂŢENI STRĂINI DEPISTAŢI CU ŞEDERE ILEGALĂ ÎN BUCUREŞTI

22 iunie 2022

Poliţiştii de imigrări din cadrul Direcţiei pentru Imigrări a Municipiului Bucureşti – Serviciul Depistări şi Combaterea Şederii şi Muncii Ilegale a Străinilor, în urma acțiunilor întreprinse au depistat doi cetăţeni străini din Nepal, care nu au părăsit teritoriul României la expirarea perioadei legale de ședere și nu au respectat scopul declarat. Pe numele acestora au fost emise decizii de returnare prin care sunt obligaţi să părăsească ţara în termen de 15 zile.

Poliţiştii de imigrări din cadrul Direcţiei pentru Imigrări a Municipiului Bucureşti – Serviciul Depistări şi Combaterea Şederii şi Muncii Ilegale a Străinilor au desfăşurat săptămâna trecută, o acţiune pe linia combaterii şederii ilegale a străinilor, pe raza de competenţă.

Astfel, în cadrul activităților întreprinse, poliţiştii de imigrări au depistat o femeie şi un bărbat din Nepal, cu vârste cuprinse între 26 şi 32 de ani, care desfășurau activități lucrative fără forme legale la o societate comercială din municipiul București.

În urma verificărilor efectuate, s-a constatat faptul că cetățenii străini au intrat legal în România, însă nu au respectat scopul declarat și nu au părăsit teritoriul ţării noastre la expirarea dreptului de şedere.

Poliţiştii de imigrări au emis pe numele acestora decizii de returnare, prin care sunt obligaţi să părăsească ţara noastră în termen de 15 zile, în conformitate cu prevederile OUG 194/2002 privind regimul străinilor în România, iar față de reprezentanții societății comerciale angajatoare vor fi dispuse măsuri legale conform prevederilor OG 25/2014 privind încadrarea în muncă și detașarea stăinilor pe teritoriul României.

BIROUL INFORMARE ŞI RELAŢII PUBLICE

ULTIMA
ORĂ

ÎN ULTIMELE DOUĂ ZILE, 16 STRĂINI ÎMPOTRIVA CĂRORA AU FOST EMISE DECIZII DE RETURNARE DE PE TERITORIUL ROMÂNIEI AU FOST ÎNDEPĂRTAȚI SUB ESCORTĂ DE POLIȚIȘTII DE IMIGRĂRI DIN CADRUL CENTRELOR DE CAZARE A STRĂINILOR LUAȚI ÎN CUSTODIE PUBLICĂ ARAD ȘI OTOPENI

Sari la conținut