Ministerul Afacerilor Interne
romana engleza
Print

18 STRĂINI LEGITIMAȚI ÎN CADRUL UNEI ACȚIUNI A POLIȚIȘTILOR DIN SATU MARE

9 noiembrie 2022

Poliţiştii de imigrări din cadrul Biroului pentru Imigrări al Județului Satu Mare au continuat acțiunile, pe raza de competenţă, scopul fiind prevenirea și combaterea șederii ilegale și a muncii nedeclarate a străinilor pe teritoriul României. 18 străini au fost legitimați, o femeie fiind depistată în situații ilegale.

Astăzi, polițiștii de imigrări din Satu Mare au desfășurat o acțiune pe raza de competență, scopul fiind combaterea șederii ilegale și a muncii nedeclarate a străinilor în România.

Au fost verificate trei societăți comerciale și două locații în care erau cazați străini.

În cadrul activităţilor întreprinse, poliţiştii de imigrări au legitimat 18 străini, o femeie de 29 de ani, din Nepal, și 17 bărbați, cu vârste cuprinse între 24 și 31 de ani, 11 din Bangladesh și șase din Nepal.

Din verificări a reieșit că femeia din Nepal a intrat legal în România, însă la momentul depistării se afla în ședere ilegală și desfășura activități lucrative fără forme legale la una dintre societățile comerciale verificate.

Ca urmare a celor constatate, pe numele persoanei în cauză, polițiștii de imigrări au emis decizie de returnare, cu termen de plecare voluntară în 15 zile, în conformitate cu prevederile O.U.G. nr. 194/2002 privind regimul străinilor în România, republicată, cu modificările și completările ulterioare.

De asemenea, la ieșirea din țară va fi instituită măsura interzicerii în România pentru o perioadă de 6 luni.

La finalizarea verificărilor, față de reprezentantul societății comerciale vor fi dispuse măsurile legale, conform prevederilor O.G. nr. 25/2014 privind încadrarea în muncă și detașarea străinilor pe teritoriul României, cu modificările și completările ulterioare.

BIROUL INFORMARE ȘI RELAȚII PUBLICE

Sari la conținut