Ministerul Afacerilor Interne
romana engleza
Print

16 CETĂȚENI STRĂINI DEPISTAȚI CU ȘEDERE ILEGALĂ LA SIBIU

2 septembrie 2022

16 cetățeni străini care se aflau în ședere ilegală și desfășurau activități lucrative la o societate comercială din Sibiu au fost depistați ieri de polițiștii de imigrări. Atât societatea comercială cât și cei aflați ilegal au fost sancționați.

La data de 1 septembrie a.c., polițiștii Biroului pentru Imigrări al Județului Sibiu au efectuat un control la o societate comercială, pe raza de competență, scopul fiind combaterea șederii ilegale și a muncii nedeclarate.

În urma verificărilor au fost depistați cu ședere ilegală 16 bărbați, cu vârste cuprinse între 20 și 45 ani, toți din Sri Lanka.

Din cercetări a reieșit că aceștia au intrat legal în România, în baza vizelor de angajare, însă nu au solicitat prelungirea dreptului de ședere înainte de expirarea dreptului conferit de viză.

Pentru neregulile constatate, polițiștii au luat măsura sancționării contravenționale cu amendă în valoare de 400 de lei, pentru fiecare cetățean străin, iar  împotriva societății comerciale, a fost aplicată o amendă în valoare de 160.000 de lei, în conformitate cu prevederile OUG 194/2002 privind regimul juridic al străinilor, republicată, cu modificările și completările ulterioare, respectiv O.G. nr. 25/2014 privind încadrarea în muncă și detașarea străinilor pe teritoriul României, cu modificările și completările ulterioare.

Totodată, în cadrul aceleiași societăți au mai fost identificați alți șase cetățeni din Sri Lanka, care nu au respectat obligația de a solicita prelungirea dreptului de ședere temporară cu cel puțin 30 de zile înainte de expirarea acestuia. Au fost aplicate șase sancțiuni contravenționale în valoare totală de 600 de lei.

***

Biroul pentru Imigrări al Județului Sibiu contează pe respectul tuturor cetăţenilor faţă de legislaţia în domeniu şi face apel la aceştia pentru contactarea instituţiei noastre în legătură cu orice aspect referitor la aplicarea prevederilor legale privind regimul străinilor, în scopul prevenirii unor situaţii de ilegalitate cum ar fi neanunţarea şederii şi a găzduirii străinilor, munca nedeclarată a străinilor, expirarea dreptului de şedere etc.         

BIROUL INFORMARE ȘI RELAȚII PUBLICE

ULTIMA
ORĂ

11 STRĂINI CARE AU FOST DEPISTAȚI ÎN TENTATIVĂ DE TRECERE FRAUDULOASĂ A FRONTIEREI DE STAT, AU FOST ÎNDEPĂRTAȚI SUB ESCORTĂ DE POLIȚIȘTII DE IMIGRĂRI DIN CADRUL CENTRULUI DE CAZARE A STRĂINILOR LUAȚI ÎN CUSTODIE PUBLICĂ ARAD

Sari la conținut