Ministerul Afacerilor Interne
romana engleza
Print

14 STRĂINI DEPISTAȚI LA MUNCĂ ILEGALĂ PE RAZA JUDEȚULUI TIMIȘ

11 februarie 2019

Polițiștii de imigrări din Timiș, în urma unei acțiuni întreprinse pe linia prevenirii și combaterii muncii nedeclarate a străinilor, au depistat 14 bărbați din Ucraina și Egipt, care desfășurau activități lucrative fără aviz de angajare, la două societăți comerciale din județul Timiș. Pe numele lor au fost emise documente administrative prin care sunt obligați să părăsească teritoriul României.

Polițiștii Inspectoratului General pentru Imigrări – Serviciul pentru Imigrări al județului Timiș, în cooperare cu polițiștii de frontieră din cadrul Inspectoratului Teritorial al Poliției de Frontieră Timișoara și cu inspectori de muncă din cadrul ITM Timiș, beneficiind de sprijinul jandarmilor din cadrul IJJ Timiș, au efectuat, la data de 12 februarie a.c., o acțiune pentru prevenirea și combaterea muncii nedeclarate a străinilor, pe raza de competență.

Astfel, în urma controlului efectuat la două societăți comerciale, cu sediul pe raza județului Timiș, au fost depistați 14 străini, 5 din Ucraina și 9 din Egipt, toți bărbați, cu vârste curpinse între  28 și 52 de ani, care desfășurau activități lucrative fără forme legale.

În urma verificărilor efectuate, s-a stabilit că străinii au intrat legal în România,  însă nu aveau drept de muncă pe teritoriul țării noastre, respectiv nu dețineau aviz de muncă.

Urmare a celor constatate, polițiștii de imigrări au emis pe numele celor 5 ucraineni decizie de returnare sub escortă, aceștia urmând să fie conduși la punctul de trecere a frontierei de stat în vederea îndepărtării în termen de 24 de ore. La ieșirea din țară, pe numele acestora vor fi instituite consemne nominale  privind interdicția de a intra în România pentru o perioadă de 6 luni de zile. De asemenea, pentru cei 9 egipteni, posesori de permise de ședere permanentă emise de un alt stat membru UE, politiștii de imigrări le-au înmânat comunicări  prin care sunt obligați să părăsească țara în termen de 3 zile.

Totodată, la finalizarea verificărilor, față de reprezentanții firmei, se vor dispune măsurile legale conform prevederilor O.G. nr. 25 din 26 august 2014 privind încadrarea în muncă și detașarea străinilor pe teritoriul României, cu modificările și completările ulterioare.

Activitatea de prevenire și combatere a muncii nedeclarate a cetățenilor străini reprezintă o prioritate a Inspectoratului General pentru Imigrări, în vederea creșterii gradului de siguranță a cetățeanului, printr-un control permanent asupra respectării legislației în domeniul migrației.

Acţiunile desfăşurate de poliţişti urmăresc asigurarea ordinii şi siguranţei cetăţeanului prin exercitarea unui control permanent asupra respectării legalităţii şederii în România a străinilor, precum şi combaterea migraţiei ilegale și a muncii nedeclarate. 

SERVICIUL PENTRU IMIGRĂRI AL JUDEȚULUI TIMIȘ

ULTIMA
ORĂ

REZULTATE OBȚINUTE DE POLIȚIȘTII DE IMIGRĂRI ÎN ULTIMELE 48 DE ORE

Sari la conținut