Ministerul Afacerilor Interne
romana engleza
Print

14 STRĂINI DEPISTAȚI LA MUNCĂ FĂRĂ FORME LEGALE, ÎNDEPĂRTAȚI DE PE TERITORIUL ROMÂNIEI

20 noiembrie 2018

Poliţiştii de imigrări din Caraş-Severin, în urma acțiunilor întreprinse, au depistat 14 cetățeni străini, din Serbia, care desfășurau activități lucrative fără forme legale. Aceștia au fost îndepărtați de pe teritoriul României în 24 de ore de la depistare și, totodată, față de ei a fost dispusă interdicția de a intra în țară pentru o perioadă de 6 luni.

Poliţiştii din cadrul Inspectoratului General pentru Imigrări – Biroul pentru Imigrări Caraş – Severin, au desfășurat, la data de 19 noiembrie a.c., în cooperare cu Inspectoratul de Poliție Județean Caraș-Severin și Inspectoratul Teritorial de Muncă, o acțiune pe linia prevenirii şi combaterii şederii și muncii ilegale a cetăţenilor străini, pe raza de competenţă.

În cadrul activităților întreprinse, au fost depistați, 14 bărbați din Serbia, cu vârste cuprinse între 22 și 54 de ani, care desfășurau activități lucrative fără forme legale la o societate comercială cu obiect de activitate în domeniul construcțiilor.

În urma verificărilor efectuate, s-a constatat că cetățenii străini au intrat legal în România, în baza pașapoartelor biometrice, însă nu aveau drept de muncă pe teritoriul țării noastre.

Urmare a celor constatate, poliţiştii de imigrări au dispus îndepărtarea cetățenilor străini de pe teritoriul României, aceștia fiind conduși sub escortă până la punctul de trecere a frontierei de stat.

Totodată, la ieșirea din țară, pe numele lor a fost instituită interdicția de a intra în România pentru o perioadă de 6 luni de zile, în conformitate cu prevederile OUG 194/2002 privind regimul străinilor în România, cu modificările și completările ulterioare.

Poliţiştii Biroului pentru Imigrări, continuă activităţile de prevenire şi combatere a şederii și muncii ilegale a străinilor. Facem apel către toţi cetăţenii străini de pe raza judeţului şi contăm pe respectul dumneavoastră faţă de legislaţia în domeniu, invitându-vă să ne contactaţi pentru orice aspect referitor la aplicarea prevederilor legale, la sediul biroului din bulevardul Alexandru Ioan Cuza, nr. 40, Reşiţa, la numărul de telefon  0255/502316 sau vizitând site-ul public la adresa www. igi.mai.gov.ro.

Precizăm că, începând cu data de 9 noiembrie a.c., Legea nr. 247 pentru modificarea și completarea unor acte normative privind regimul străinilor în România stabilește noi condiții pentru străinii intrați în România în baza convențiilor internaționale sau a altor acte normative prin care sunt exonerați de la obținerea vizei, care încalcă reglementările în domeniu migrației, în principal privind încadrarea în muncă.

BIROUL PENTRU IMIGRĂRI AL JUDEŢULUI CARAŞ – SEVERIN

ULTIMA
ORĂ

ACȚIUNE A POLIȚIȘTILOR DE IMIGRĂRI DIN IAȘI ÎN COOPERARE CU REPREZENTANȚI DIN CADRUL INSPECTORATULUI TERITORIAL DE MUNCĂ IAȘI

Sari la conținut