Ministerul Afacerilor Interne
romana engleza
Print

12 STRĂINI LEGITIMAȚI DE POLIȚIȘTII DE IMIGRĂRI DIN BOTOȘANI ÎN CADRUL UNEI ACȚIUNI

14 septembrie 2023

Trei societăți comerciale și trei spații de cazare din municipiul Botoșani au fost verificate ieri de polițiștii de imigrări. 12 străini au fost legitimați.

La data de 13 septembrie a.c., polițiștii din cadrul Biroului pentru Imigrări al Județului Botoșani, în cooperare cu polițiști din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Botoșani au desfășurat, în municipiul Botoșani, o acțiune pentru prevenirea și combaterea migrației ilegale.

În cadrul acțiunii au fost verificate trei societăți comerciale și trei spații de cazare, context în care au fost legitimați 12 străini, toți bărbați, cu vârste cuprinse între 21 și 52 de ani. Dintre persoanele legitimate, șase sunt din Sri Lanka, trei din Nepal și trei din Bangladesh.

Din verificări a reieșit că persoanele în cauză au intrat legal în România, în scop de angajare în muncă, iar în urma verificărilor nu au fost constatate încălcări ale legislației în domeniu.

Străinilor le-au fost reamintite prevederile O.UG. nr. 194/2002 privind regimul străinilor în România, cu modificările și completările ulterioare, respectiv drepturile și obligațiile pe care le au pe teritoriul României, dar și riscurile și consecințele la care se expun  în cazul în care intenționează să părăsească ilegal teritoriul României.

BIROUL INFORMARE ȘI RELAȚII PUBLICE

ULTIMA
ORĂ

72 DE POSTURI SCOASE LA CONCURS ÎN CADRUL INSPECTORATULUI GENERAL PENTRU IMIGRĂRI

POLIȚIȘTII DE IMIGRĂRI AU EMIS, ÎN PRIMA JUMĂTATE A ACESTEI LUNI, PESTE 1.700 DE PERMISE DE ȘEDERE PENTRU BENEFICIARII PROTECȚIEI TEMPORARE

Sari la conținut