Ministerul Afacerilor Interne
romana engleza
Print

12 CETĂȚENI ALGERIENI, DEPISTAȚI CU ŞEDERE ILEGALĂ ÎN DÂMBOVIŢA

12 iunie 2019

  Polițiștii de imigrări din Dâmbovița, în urma acțiunilor întreprinse, au depistat 12 bărbați, cu vârste cuprinse între 19 și 36 de ani, din Algeria, care nu au părăsit teritoriul României la expirarea perioadei legale de ședere. Aceștia au fost sancționați contravențional și obligați, prin decizie de returnare, să părăsească țara în 15 zile.

Poliţiştii Inspectoratului General pentru Imigrări – Biroul pentru Imigrări al judeţului Dâmboviţa, au desfăşurat, la data de 12 iunie a.c., o acţiune pe linia combaterii şederii ilegale a străinilor, pe raza de competenţă.

Astfel, în baza unor informatii, poliţiştii s-au deplasat pe raza municipiului Târgoviște, unde au depistat 12 bărbați, cu vârste cuprinse între 19 și 36 de ani, din Algeria, care nu mai îndeplineau condiţiile şederii pe teritoriul României.

În urma verificărilor efectuate, s-a stabilit că aceștia au  intrat legal în România în baza unor vize de scurtă ședere în scop de activitați culturale, însă, la expirarea perioadei legale de şedere, nu au părăsit teritoriul ţării.

Urmare a celor constatate, poliţiştii de imigrări au emis pe numele acestora decizii de returnare, prin care sunt obligați să părăsească ţara în termen de 15 zile. Totodată, au fost sancţionați contravenţional cu avertisment, în conformitate cu prevederile O.U.G. 194/2002 privind regimul străinilor în România, cu modificările și completările ulterioare.

Inspectoratul General pentru Imigrări, prin structurile sale teritoriale, continuă organizarea unor astfel de acţiuni privind combaterea şederii şi muncii ilegale, solicitând cetăţenilor străini să acorde interes reglementării legale a dreptului de şedere pe teritoriul României.

Contăm pe respectul dumneavoastră faţă de legislaţia în domeniul migraţiei şi vă invităm să ne contactaţi pentru orice aspect referitor la aplicarea prevederilor legale în domeniu, comunicând la tel./fax 0245207506 sau vizitând site-ul public la adresa www. igi.mai.gov.ro.

BIROUL PENTRU IMIGRĂRI AL JUDEŢULUI DÂMBOVIŢA

ULTIMA
ORĂ

INFORMARE PRIVIND PRELUNGIREA DREPTULUI DE ŞEDERE PENTRU DESFĂŞURAREA DE ACTIVITĂŢI COMERCIALE

Sari la conținut