Ministerul Afacerilor Interne
romana engleza
Print

11 CETĂŢENI STRĂINI DEPISTAŢI, ÎN SITUAȚII ILEGALE ÎN CLUJ-NAPOCA

6 iunie 2019

Polițiștii de imigrări din Cluj, în urma acțiunilor întreprinse, în perioada 20 mai – 05 iunie 2019, au depistat 11 cetățeni străini, în situații ilegale. Au fost emise 8 decizii de returnare prin care străinii sunt obligați să părăsească teritoriul României, iar ceilalți au fost îndrumați să-și reglementeze situația juridică. Totodată, în cadrul activităților au fost aplicate sancțiuni contravenționale în valoare totală de 4.700 de lei.

Poliţiştii Inspectoratului General pentru Imigrări – Serviciul pentru Imigrări Cluj au desfăşurat, în perioada 20 mai – 05 iunie 2019, mai multe acţiuni, controale și verificări, cu forţe proprii pentru combaterea şederii ilegale a cetăţenilor străini, pe raza de competenţă.

Astfel, în cadrul activităţilor întreprinse, au fost depistaţi în situații ilegale 11 cetăţeni străini, 5 din  Republica Moldova, 2 din Filipine și câte unul din Brazilia, Algeria, China și Ucraina.

În urma verificărilor efectuate, s-a constatat că 2 dintre străini au depășit zona de frontieră stabilită prin acordul care reglementează regimul juridic privind micul trafic la frontiera comună, iar ceilalți nu mai aveau un drept de ședere pe teritoriul României și nu au părăsit teritoriul țării noastre la expirarea acestuia și nici nu au efectuat demersuri necesare pentru prelungirea reglementării situației juridice.

Urmare a celor constatate, pe numele străinilor din Republica Moldova, Brazilia, Ucraina și a unui cetățean din Filipine, politiștii de imigrări au emis decizii de returnare prin care aceștia sunt obligați să părăsească teritoriul ţării noastre în cel mult 15 zile, iar ceilalți străini au fost îndrumați să depună actele necesare în vederea prelungirii reglementării situației juridice.

În cazul a 3 cetățeni, doi din Republica Moldova și unul din Filipine a fost aplicată și măsura interzicerii intrării pe teritoriul țării noastre pentru o perioadă cuprinsă între 3 și 6 luni de zile.

Totodată, cetățenii străini au fost sancționați cu amenzi contravenționale în valoare de 4700 de lei, în conformitate cu prevederile O.U.G. nr. 194/2002cu completările şi modificările ulterioare.

***

Inspectoratul General pentru Imigrări, prin structurile sale teritoriale, continuă desfăşurarea unor astfel de acţiuni, pentru prevenirea şi combaterea şederii ilegale, solicitând cetăţenilor străini de a acorda interes reglementării legale a dreptului de şedere pe teritoriul României.

Contăm pe respectul cetăţenilor faţă de legislaţia în domeniul imigraţiei şi îi invităm să ne contacteze pentru orice problemă legată de aplicarea prevederilor legale în domeniu, la tel./fax  0264 – 555656 sau utilizând căsuţa serviciului poştal electronic cj.igi@mai.gov.ro.

De asemenea, invităm cetăţenii străini şi europeni să viziteze pagina web a Inspectoratului General pentru Imigrări, www.igi.mai.gov.ro, prin intermediul căreia au posibilitatea să se informeze (inclusiv în limba engleză sau frnaceză) cu privire la prevederile legale, documentele necesare pentru prelungirea dreptului de ședere temporară în România, precum şi posibilitatea de a înregistra on-line cererea de prelungire a dreptului de şedere temporară sau de înregistrare a rezidenţei în România, utilizând aplicația www.portaligi.mai.gov.ro.

SERVICIUL PENTRU IMIGRĂRI AL JUDEȚULUI CLUJ

ULTIMA
ORĂ

PESTE 100 DE STRĂINI DEPISTAȚI ÎN SITUAȚII ILEGALE, ÎN ULTIMA SĂPTĂMÂNĂ, DE POLIȚIȘTII DE IMIGRĂRI, ÎN COOPERARE CU STRUCTURI CU ATRIBUȚII ÎN DOMENIU

Sari la conținut