Ministerul Afacerilor Interne
romana engleza
Print

100.000 DE LUCRĂTORI NOU – ADMIŞI PE PIAŢA FORŢEI DE MUNCĂ DIN ROMÂNIA PENTRU ANUL 2024

8 ianuarie 2024

Inspectoratul General pentru Imigrări informează faptul că, în temeiul art. 108 din Constituţia României, republicată, şi al art. 29 alin. (1) din Ordonanţa Guvernului nr. 25/2014 privind încadrarea în muncă şi detaşarea străinilor pe teritoriul României şi pentru modificarea şi completarea unor acte normative privind regimul străinilor în România, aprobată prin Legea nr. 14/2016, cu modificările şi completările ulterioare, Guvernul României adoptă Hotărârea Guvernului nr. 1.338 din 29 decembrie 2023 privind stabilirea contingentului de lucrători nou-admişi pe piaţa forţei de muncă în anul 2024, aceasta fiind publicată, la data de 4 ianuarie a.c., în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr.7.

Documentul stabilește, pentru anul 2024, un contingent de 100.000 de lucrători nou – admişi pe piaţa forţei de muncă din România.

Decizia privind stabilirea contingentului din acest an a fost luată având în vedere potențialul de dezvoltare economică a României, necesitatea de a asigura forţa de muncă cerută în unele sectoare de activitate sau meserii, care nu poate fi acoperită de lucrătorii români, dar și pentru a preveni situaţiile în care străinii lucrează în România fără forme legale.

Contingentul de lucrători nou-admişi pe piaţa forţei de muncă se stabilește anual prin hotărâre a Guvernului, la propunerea Ministerului Muncii și Solidarității Sociale.

BIROUL INFORMARE ȘI RELAȚII PUBLICE

ULTIMA
ORĂ

72 DE POSTURI SCOASE LA CONCURS ÎN CADRUL INSPECTORATULUI GENERAL PENTRU IMIGRĂRI

POLIȚIȘTII DE IMIGRĂRI AU EMIS, ÎN PRIMA JUMĂTATE A ACESTEI LUNI, PESTE 1.700 DE PERMISE DE ȘEDERE PENTRU BENEFICIARII PROTECȚIEI TEMPORARE

Sari la conținut