Ministerul Afacerilor Interne
romana engleza
Print

10 CETĂȚENI CHINEZI, DEPISTAȚI DESFĂȘURÂND ACTIVITĂȚI LUCRATIVE FĂRĂ FORME LEGALE, PE RAZA JUDEȚULUI DÂMBOVIȚA

13 iulie 2018

Polițiștii de imigrări din Dâmbovița, în cooperare cu lucrători din cadrul Inspectoratului Teritorial  de Mun Dâmboviţa, în urma acțiunilor întreprinse la o societate comercială cu sediul în orașul Găești, au  depistat 10 cetățeni chinezi care desfășurau activități lucrative fară forme legale. Aceștia au fost obligați, prin decizie de returnare, să părăsească teritoriului României, iar reprezentanții firmei au fost sancționați cu amendă în valoare de 100.000 de lei .

Poliţiştii Inspectoratului General pentru Imigrări – Biroul pentru Imigrări al judeţului Dâmboviţa, în cooperare cu lucrători din cadrul Inspectoratului Teritorial de Muncă Dâmboviţa, au desfăşurat, la data de 04 iulie a.c., o acţiune pe linia combaterii muncii  ilegale a cetățenilor străinilor, pe raza de competenţă.

Astfel, în cadrul activităților întreprinse, poliţiştii s-au deplasat pe raza orașului Găești, la o societate comercială, unde au depistat 10 bărbați, cu vârste cuprinse între 29 și 54 de ani, din China, care desfășurau activități lucrative făra a deține avize de muncă sau detașare.

În urma verificărilor efectuate, s-a stabilit că aceștia  au  intrat în țară în baza unor vize de scurtă ședere, în scop de afaceri.

Urmare a celor constatate, poliţiştii de la imigrări au procedat la revocarea vizelor pentru nerespectarea scopului pentru care au fost acordate,  pe numele cetățenilor chinezi fiind emise decizii  de  returnare prin care s-a stabilit obligația acestora de a  părăsi ţara în termen de 15 zile.

Totodată, a fost dispusă măsura nepermiterii intrării în România pentru o perioadă de 6 luni, de la data ieșirii din țară.

Totodată, reprezentanții societății comerciale au fost sancţionați contravenţional  de către Inspectoratul Teritorial de Muncă Dâmbovița, cu amenda în valoare de 100.000 lei, în conformitate cu prevederile Ordonanței 25/2014, privind  încadrarea în muncă și detașarea străinilor pe teritoriul  României.

Inspectoratul General pentru Imigrări, prin structurile sale teritoriale, continuă organizarea unor astfel de acţiuni privind combaterea şederii şi muncii ilegale, atrăgând atenţia cetăţenilor străini să acorde interes reglementării legale a dreptului de şedere pe teritoriul României.

Contăm pe respectul dumneavoastră faţă de legislaţia în domeniul migraţiei şi vă invităm să ne contactaţi pentru orice aspect referitor la aplicarea prevederilor legale în domeniu, comunicând la tel./fax 0245207506 sau vizitând site-ul public la adresa www. igi.mai.gov.ro.

BIROUL PENTRU IMIGRĂRI AL JUDEŢULUI DÂMBOVIŢA

ULTIMA
ORĂ

ACȚIUNE A POLIȚIȘTILOR DE IMIGRĂRI DIN IAȘI ÎN COOPERARE CU REPREZENTANȚI DIN CADRUL INSPECTORATULUI TERITORIAL DE MUNCĂ IAȘI

Sari la conținut