Ministerul Afacerilor Interne
romana engleza
Print

1 IUNIE SĂRBĂTORIT DE COPIII REFUGIAȚI

31 mai 2021

De ziua lor, copiii din cadrul centrelor regionale de proceduri și cazare a solicitanților de azil, aflate în administrarea Inspectoratului General pentru Imigrări,  sunt sărbătoriți într-un cadru creat special pentru ei de către ofițerii de integrare și reprezentanții ONG-urilor. Împreună construim o lume aparte, plină de lumină, culoare, veselie și armonie, în care jocurile, cântecele și activitățile creative să aducă în sufletele copiilor, zâmbete și bucurie.

Ziua Internațională a Copilului este marcată, în perioada 28 mai – 03 iunie, în centrele regionale de proceduri și cazare a solicitanților de azil din București, Giurgiu, Rădăuți și Maramureș prin activități organizate de către ofițerii de integrare împreună cu reprezentanții ONG-urilor.

Chiar dacă și anul acesta este unul special, prin măsurile de protecție instituite pentru prevenirea răspândirii noului coronavirus, marcarea zilei de 1 Iunie reprezintă un bun prilej de a petrece mai mult timp cu cei mici pentru a le oferi suportul și îndrumarea de care au nevoie pentru un confort emoțional crescut, o integrare mai facilă și, cel mai important, să-i învățăm iubirea, iubindu-i.

Ziua Copilului a fost menționată prima dată la Geneva, la Conferința Mondială pentru protejarea și bunăstarea copiilor în august 1925, unde 54 de reprezentanți din diferite țări au adoptat Declarația pentru Protecția Copilului. După această conferință, multe guverne au introdus “Ziua Copilului”, iar în anul 1954 Fondul Internațional pentru Urgențe ale Copiilor al Națiunilor Unite a emis o recomandare care prevedea faptul că fiecare stat să dispună de o zi la așa-numita “Ziua Copilului”.

La centrul București pentru copii sunt organizate activități recreative și educaționale, respectiv desene pe asfalt, expoziție de picturi, face painting și badminton.

Cei mici de la centrul Rădăuți, chiar de ziua lor, vor avea diverse teme de activități precum:“Lumea poveștilor prin ochii copiilor”“Cântăm, dansăm și împreună ne bucurăm” și “Mesaje pentru toți copiii lumii”, în cadrul cărora vor desena pe asfalt, vor scrie mesaje de pace, bucurie și prietenie pentru toți copiii lumii  pe care le vor lansa în baloane colorate. Cei mai curajoși vor avea oportunitatea de a-și exprima talentul prin muzică sau în atelierul de arte plastice.

“Prilej de a sărbători cea mai frumoasă perioadă din viața unui om – copilăria” este tema activităților desfășurate pentru tinerii din centrul de la Giurgiu unde au fost angrenați în jocuri ale copilăriei. De asemenea, la centrul Maramureș, copiii vor participa la activități recreative, iar seniorii de la centrul de vârstnici din localitate vor pregăti mici surprize.

La finalul activităților toți copiii vor fi recompensați cu dulciuri și cadouri simbolice.

Și în acest an, ofițerii de integrare construiesc cu sprijinul organizațiilor nonguvernamentale Salvați Copiii, AIDROM, OIM, ICAR, GLOBAL HELP CRAIOVA, o lume aparte, plină de lumină, culoare, veselie și armonie, în care jocurile, cântecele și activitățile creative să aducă în sufletele copiilor, zâmbete și bucurie.

BIROUL INFORMARE ȘI RELAȚII PUBLICE

ULTIMA
ORĂ

PESTE 100 DE STRĂINI DEPISTAȚI ÎN SITUAȚII ILEGALE, ÎN ULTIMA SĂPTĂMÂNĂ, DE POLIȚIȘTII DE IMIGRĂRI, ÎN COOPERARE CU STRUCTURI CU ATRIBUȚII ÎN DOMENIU

Sari la conținut