Ministerul Afacerilor Interne
romana engleza
Print

1.709 CERERI DE OBȚINERE A AVIZELOR DE ANGAJARE ÎN MUNCĂ ÎNREGISTRATE, 1.616 PERMISE DE ȘEDERE EMISE, 921 DE VERIFICĂRI EFECTUATE ÎN APLICAȚIA eDAC DE POLIȚIȘTII DE IMIGRĂRI, ÎN ULTIMELE 72 DE ORE

15 mai 2024

Polițiștii de imigrări au înregistrat, la nivel național, în ultimele 72 de ore, 1.709 cereri de obținere a avizelor de angajare în muncă, au fost aprobate alte 814 de astfel de documente, iar 83 au fost respinse.

Cetățenilor străini le-au fost emise 1.130 de permise de ședere temporară și pe termen lung, fiind înregistrate 915 cereri de prelungire a dreptului de ședere, în conformitate cu prevederile Ordonanţei de Urgenţă nr. 194 din 2002 privind regimul străinilor în România, republicată, cu modificările și completările ulterioare.

De asemenea, alte 486 de permise de ședere au fost emise pentru beneficiarii protecției temporare în contextul punerii în aplicare a prevederilor Directivei 2001/55/CE a Consiliului din 20 iulie 2001 privind standardele minime pentru acordarea protecției temporare, în cazul unui aflux masiv de persoane strămutate, și măsurile de promovare a unui echilibru între eforturile statelor membre pentru primirea acestor persoane și suportarea consecințelor acestei primiri.

În perioada analizată, polițiștii de imigrări au efectuat 64 de acțiuni, controale și verificări, iar pentru neregulile constatate au fost aplicate 24 de sancțiuni contravenționale în valoare totală de 28.300 lei.

Totodată, polițiștii de imigrări, în cooperare cu polițiști cu atribuții în domeniu au depistat 25 de străini aflați în situații ilegale, nouă dintre aceștia fiind introduși în centrele de cazare a străinilor luați în custodie publică, până la îndepărtarea de pe teritoriul țării noastre.

În ultimele 72 de ore, polițiștii de imigrări au efectuat 921 de verificări în aplicația eDAC.

La acest moment, gradul de ocupare a centrelor de cazare ale Inspectoratului General pentru Imigrări este de 28,7 %.

BIROUL INFORMARE ȘI RELAȚII PUBLICE

ULTIMA
ORĂ

PESTE 100 DE STRĂINI DEPISTAȚI ÎN SITUAȚII ILEGALE, ÎN ULTIMA SĂPTĂMÂNĂ, DE POLIȚIȘTII DE IMIGRĂRI, ÎN COOPERARE CU STRUCTURI CU ATRIBUȚII ÎN DOMENIU

Sari la conținut