Ministerul Afacerilor Interne
romana engleza
Print

UN POLIȚIST DIN CADRUL INSPECTORATULUI GENERAL PENTRU IMIGRĂRI A FOST APRECIAT DE AGENȚIA UNIUNII EUROPENE PENTRU AZIL, PENTRU CONTRIBUȚII REMARCABILE

25 iunie 2024

Inspectorului principal de poliție Sergiu IVĂNESCU din cadrul Inspectoratului General pentru Imigrări – Direcția Azil și Integrare i-a fost înmânat un certificat de apreciere din partea Agenției Uniunii Europene pentru Azil (EUAA). Acesta a fost felicitat pentru implicarea sa în calitate de expert național în activitățile echipei de redactare a Notei de Orientare (Country Guidance) pentru Afganistan.

“Apreciem foarte mult timpul și efortul pe care l-ați investit în calitate de expert național participând la activitățile acestei echipe de redactare și sperăm că putem continua să contăm pe sprijinul și expertiza dumneavoastră în viitor”, acesta a fost mesajul transmis de EUAA.

Activitatea de actualizare a Notei de Orientare pentru Afganistan s-a desfășurat în perioada noiembrie 2023 – aprilie 2024, atât online, cât și prin întâlniri față în față. La acest proiect au participat experți din cinci state.

Notele de orientare sunt documente ce oferă analiză și îndrumare comune, specifice țărilor de origine, în baza criteriilor de evaluare a cererilor de protecție internațională așa cum sunt prevăzute în Directiva de Calificare (document prin care se stabilesc criteriile pentru care se poate acorda o formă de protecție analizând riscul în funcție de profilul solicitantului și situația din țara de origine). Scopul acestora este de sprijini ofițerii de decizie în activitățile desfășurate zi de zi și de a facilita convergența în ceea ce privește procesul de analizare a cererilor de azil în contextul Sistemului European Comun de Azil.

Este al doilea proiect de acest fel la care colegul nostru contribuie. În anul 2022, a fost membru al echipei de redactare a Raportului cu informații din țara de origine Irak, context în care a fost, de asemenea, felicitat de EUAA pentru implicarea de care a dat dovadă în activitățile desfășurate pe acest segment.

Această recunoaștere subliniază dedicarea și profesionalismul polițistului în domeniul migrației și azilului, contribuind semnificativ la eforturile internaționale de a îmbunătăți și actualiza informațiile esențiale privind situațiile din zonele de conflict.

BIROUL INFORMARE ȘI RELAȚII PUBLICE

ULTIMA
ORĂ

TÂNĂR DIN REPUBLICA MOLDOVA ÎNDEPĂRTAT SUB ESCORTĂ DE POLIȚIȘTII DE IMIGRĂRI DIN BRAȘOV

Sari la conținut