Ministerul Afacerilor Interne
romana engleza
Print

POLIȚIȘTII DE IMIGRĂRI AU FOST LA DATORIE ȘI ÎN ACEASTĂ SĂPTĂMÂNĂ

28 iunie 2024

52 de acțiuni, controale și verificări au desfășurat polițiștii de imigrări, la nivel național, în această săptămână. 27 de străini au fost depistați în situații ilegale, iar patru au fost introduși în centrele de custodie publică. Peste 2.000 de permise de ședere au fost emise. Au fost efectuate 874 de verificări prin aplicația eDAC.

În această săptămână, polițiștii de imigrări au desfășurat, la nivel național, 52 de acțiuni, controale și verificări, în urma cărora au aplicat 16 sancțiuni contravenționale pentru diverse nereguli.

În cooperare cu alte structuri cu atribuții în domeniu, aceștia au depistat 27 de străini în situații ilegale, dintre care patru au fost introduși în centrele de cazare a străinilor luați în custodie publică.

Pe lângă aceste măsuri, polițiștii de imigrări au înregistrat 1.333 de cereri de obținere a avizelor de angajare în muncă, au fost aprobate alte 1.219 astfel de documente, iar 225 au fost respinse.

Cetățenilor străini le-au fost emise 1.437 de permise de ședere temporară și pe termen lung, fiind înregistrate 1.259 de cereri de prelungire a dreptului de ședere, în conformitate cu prevederile Ordonanţei de Urgenţă nr. 194 din 2002 privind regimul străinilor în România, republicată, cu modificările și completările ulterioare.

De asemenea, alte 616 permise de ședere au fost emise pentru beneficiarii protecției temporare în contextul punerii în aplicare a prevederilor Directivei 2001/55/CE a Consiliului din 20 iulie 2001 privind standardele minime pentru acordarea protecției temporare, în cazul unui aflux masiv de persoane strămutate, și măsurile de promovare a unui echilibru între eforturile statelor membre pentru primirea acestor persoane și suportarea consecințelor acestei primiri.

Totodată, au fost efectuate 874 de verificări prin aplicația eDAC.

La acest moment, gradul de ocupare a centrelor de cazare ale Inspectoratului General pentru Imigrări este de 26,7 %.

BIROUL INFORMARE ȘI RELAȚII PUBLICE

ULTIMA
ORĂ

TÂNĂR DIN REPUBLICA MOLDOVA ÎNDEPĂRTAT SUB ESCORTĂ DE POLIȚIȘTII DE IMIGRĂRI DIN BRAȘOV

Sari la conținut